Persberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 23-09-2007

Straatroof

UTRECHT Op de Vleutenseweg vond zaterdagmiddag een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Rond 16.50 uur stond een 19-jarige man uit De Meern voor een horecazaak aan de Vleutenseweg. Op een gegeven moment kwam een jongen aanlopen die plotseling de pet van de 19-jarige man zijn hoofd pakte. Ook probeerde de jongen een ring van het slachtoffer af te pakken. Toen dat niet lukte kreeg het slachtoffer nog een aantal klappen in zijn gezicht en schoppen tegen zijn lichaam. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT - Bij diverse winkels heeft de politie verdachten aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Op de Croeselaan werd een 49-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een tas met levensmiddelen had meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Een 51-jarige man uit Utrecht werd zaterdagmiddag omstreeks 17.40 uur in een winkel aan de Twijnstraat aangehouden. De man had een aantal goederen meegenomen zonder deze af te rekenen. Personeel van de winkel had de man aangehouden en aan de gewaarschuwde politie overgedragen.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft zaterdagmorgen een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 06.10 uur kreeg de politie een melding dat een man mogelijk onder invloed in zijn auto over de Rijksweg A27 reed. Ter hoogte van de afslag Utrecht / Bilthoven kreeg de 18-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 354 ug/l uit. Hij kreeg een

proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

UTRECHT Op het Oppenheimplein kreeg een 38-jarige automobilist uit Utrecht zaterdagavond een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau gaf de ademanalyse 485 ug/l aan. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur kon de Utrechter weer naar huis.

Aangehouden op gestolen scooter

VLEUTEN Zaterdagnacht heeft de politie na een achtervolging een jongen op een gestolen scooter aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 00.55 uur een scooterbestuurder met hoge snelheid over de Rijksstraatweg rijden. Bij het zien van de politie probeerde de bestuurder weg te komen. Hierbij reed hij de Europaweg op. Tijdens de achtervolging haalde hij levensgevaarlijke manoeuvres uit. Hierbij reed hij ook een fietser aan. Ter hoogte van de Burgemeester Middelweerdbaan werd de 17-jarige jongen uit Vleuten tot stoppen gedwongen en konden de agenten de jongen aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de scooter gestolen was. Onder het zadel van de scooter werden inbrekerswerktuigen gevonden. De verdachte werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Vrouw aangehouden voor dronkenschap en verzet

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond een vrouw op de Breedstraat aangehouden voor openbare dronkenschap en het plegen van verzet tijdens de aanhouding.

Diverse getuigen belden omstreeks 18.40 uur naar de politie omdat een dronken vrouw zich hinderlijk op straat gedroeg. Ter plaatse troffen agenten een 44-jarige vrouw uit Utrecht aan. In eerste instantie vroegen de agenten de vrouw om naar huis te gaan en zich rustig te gedragen. De Utrechtse liep weg in de richting van de Voorstraat maar begon direct weer te schreeuwen en tieren naar alles wat voorbij kwam.

Hierop werd besloten de vrouw aan te houden en mee te nemen naar het bureau. Op het moment dat de agenten de vrouw wilden meenemen verzette zij zich hevig. Uiteindelijk moest zij met gepast geweld en geboeid worden meegenomen.

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT Bij een woning aan de Reitdiepstraat heeft de politie vrijdagmiddag een man aangehouden omdat hij een inbraak had gepleegd.

Tijdens de surveillance werden agenten aangesproken door een getuigen die aangaf dat in een tuin van een woning aan de Reitdiepstraat een vreemde man stond die geprobeerd had in te breken. Ter plaatse troffen agenten 36-jarige Fransman op blote voeten in de tuin aan. De man sprak alleen Frans en wist van niets. Aan het kozijn van de achterdeur was duidelijk te zien dat hij geprobeerd had binnen te komen. De Fransman werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Jongen aangehouden met gestolen motorscooter

UTRECHT- De politie heeft in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 september een jongen aangehouden met een gestolen motorscooter. Tevens stond de jongen nog gesignaleerd.

Rond 02.50 uur zagen agenten een jongen met een motorscooter aan de hand de Albert Sweitzerdreef oversteken en in de richting van de gageldijk lopen. Op het moment dat de jongen de politie zag gooide hij de motor aan de kant en zette het op een lopen. De agenten zetten de achtervolging in. De verdachte rende in de richting van de Atlasdreef.

Halverwege de dreef gooide hij zijn valhelm weg tegen een geparkeerd voertuig en rende vervolgens in de richting van de Wolgadreef. Via de Fortunadreef, liep hij naar de Heradreef. Hier lukte het de agenten om de 17-jarige jongen uit Utrecht aan te houden. Op het bureau bleek dat de jongen gesignaleerd stond omdat hij uit een jeugdinrichting was weggelopen.

Laatst gewijzigd 23-09-2007 9:41 | © Politie Utrecht