Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 23-09-2007

Man aangehouden

VINKEVEEN De politie heeft zaterdagnacht een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en schade maakte aan een geparkeerd voertuig.

Rond 01.05 uur zagen agenten een man op zijn fiets over de Herenweg rijden. De man had geen licht aan. De agenten besloten de man te wijzen op de gevaren van het fietsen zonder verlichting en spraken de man aan. Vrijwel direct was de 47-jarige man uit Vinkeveen geïrriteerd en wilde totaal niet meewerken. Hij gooide uit frustratie zijn fiets tegen een geparkeerd voertuig aan. Hierop was het genoeg voor de agenten en hielden de man aan. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurders onder invloed

MAARSSEN Op de Safariweg heeft de politie zaterdagnacht een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

De 35-jarige automobilist kreeg omstreeks 01.05 uur een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse

305 ug/l uit. Hij kon met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur weer naar huis.

ABCOUDE Op de Bijdorplaan heeft de politie in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 september een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Agenten zagen een man al waggelend naar zijn auto lopen en wegrijden. De 47-jarige bestuurder werd gecontroleerd en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 455 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij weer naar huis gestuurd.

WOERDEN Op de Chrysantstraat heeft de politie zaterdagnacht een 22-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat.

Agenten controleerden omstreeks 02.55 uur een 22-jarige automobilist uit Amsterdam op de Chrysantstraat. Uit de auto kwam een sterke alcohollucht waarop besloten werd de man een blaastest af te laten leggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 300 ug/l aan. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur kon de Amsterdammer weer naar huis.

Brand aangestoken

MIJDRECHT Op de Nijverheidsweg vond zaterdagnacht een brand plaats waarbij een aanhangwagen uitbrandde en een gebouw schade opliep. De brand is mogelijk aangestoken.

Omstreeks 02.55 uur kreeg de politie een melding dat er brand woedde in een aanhangwagen die geparkeerd stond naast een gebouw aan de nijverheidsweg. Ter plaatse was de brandweer al druk doende om de brand te blussen. Nadat de brand geblust was bleek uit onderzoek dat de brand mogelijk was aangestoken. Het pand waar de aanhangwagen naast stond liep ook schade op. De politie is op zoek naar getuigen van de brand. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Mijdrecht, tel.: 0900 88 44.

Twee jongens aangehouden voor vandalisme

WOERDEN Zaterdagnacht heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij een bord in de brand hadden gestoken.

Tijdens de surveillance zagen agenten dat er tegen een bouwhek aan het Stationsplein een bord in de brand stond. Getuigen verklaarden dat zojuist een aantal jongens het bord in de brand gestoken hadden en naar het station gelopen waren. De agenten namen poolshoogte en troffen twee jongens 17 en 18 jaar uit Woerden aan. Het tweetal werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het bord was inmiddels met een brandblusser geblust.

Laatst gewijzigd 23-09-2007 11:13 | © Politie Utrecht