Persberichten Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 23-09-2007

Verkeerscontrole tijdens surveillancedienst

ZEIST In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie tijdens de reguliere surveillance extra gelet op verkeersgedragingen. Dit resulteerde in enkele tientallen bekeuringen, te weten voor het fietsen in een voetgangersgebied (6x), niet handsfree bellen tijdens het rijden (3x), niet werkende fietsverlichting (7x) en niet dragen van de gordel (4x).

Dronken bromfietser en automobilist

ZEIST Op de Slotlaan werd zondag rond 02.30 uur een 18-jarige bromfietser op alcohol gecontroleerd. De jongen trok de aandacht van agenten, omdat hij zonder helm reed. Bij zijn staandehouding overheerste een alcohollucht. Uit de ademanalyse in het politiebureau kwam 705 ug/l als uitslag naar voren. Dit resulteerde in een proces-verbaal, invordering van het rijbewijs en een rijverbod van 10 uur.

BILTHOVEN Een bestuurder van een bestelauto werd door zondag rond 00.45 uur op de 1e Brandenburgerweg staandegehouden voor een blaastest. Dit had een proces-verbaal met invordering van het rijbewijs en een rijverbod van 7 uur tot gevolg. Van de ademanalyse was de uitslag namelijk 620 ug/l.

Zeistenaar slaat van zich af

ZEIST Een 20-jarige Zeistenaar is door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling. De agenten kwamen zondag rond 02.45 uur in actie, nadat op de 2e Dorpsstraat een schermutseling was ontstaan. Op aanwijzen van een getuige, trof de politie een 16-jarige jongen uit Doorn aan die in het gezicht was geslagen. Na een kort onderzoek kwamen de agenten uit bij een 20-jarige Zeistenaar, die voor mishandeling werd aangehouden. In het politiebureau verklaarde hij impulsief te hebben gehandeld, toen hij door iemand geschopt was.

Laatst gewijzigd 23-09-2007 11:02 | © Politie Utrecht