Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 23-09-2007

Letsel door aanrijding

SOESTERBERG De politie is zaterdag in actie gekomen, na de melding van een aanrijding op het Zeisterspoor. Rond 13.30 uur kwam de melding binnen, nadat twee autos met elkaar in botsing waren gekomen. Een 59-jarige automobilist uit Scherpenzeel wilde op het Zeisterspoor een weg inslaan, maar zag daarbij een tegemoetkomende auto over het hoofd. De bestuurder van dit voertuig, een 65-jarige inwoner van Soesterberg, kon niet meer op tijd remmen. Laatstgenoemde werd met pijn in de borst opgenomen in het UMC. Beide voertuigen moesten worden weggesleept. Door de Verkeerspolitie Utrecht is de situatie bekeken en vastgelegd.

Baldadig trio

BAARN Een agent zag zaterdag rond 01.40 uur dat een drietal jongens zich opvallend gedroeg op de Gerrit van der Veenlaan. De drie jongens klommen over een hek en liepen naar de Stationsweg. Een gestalde fiets werd heen en weer getrokken, waardoor deze beschadigd raakte, en enkele verkeersborden moesten het ontgelden. Het drietal werd hierop aangehouden en kreeg in het politiebureau een boete voor baldadigheid. De drie waren afkomstig uit Baarn en in de leeftijd van 17, 19 en 20 jaar.

Aanhouding na drankgebruik

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Twee jongedames van 15 en 16 jaar uit Bunschoten-Spakenburg en twee jongens van 14 jaar uit Nijkerk, zijn zaterdag rond 22.40 uur door de politie aangehouden. Het drietal was alcohol aan het nuttigen op het schoolplein aan de Groen van Prinstererschool. Bovendien hadden zij geen legitimatie bij zich. Na de aanhouding werden de ouders van de kinderen op de hoogte gesteld en konden zij zich weer ontfermen over hun kroost, voorzien van een bekeuring.

Overigens kreeg ook een 16-jarige jongen uit Nijkerk een boete, omdat hij op het plein alcohol dronk. Hij kon zich echter wel legitimeren, waardoor deze jongen wel sneller van de nachtrust kon genieten.

Laatst gewijzigd 23-09-2007 11:00 | © Politie Utrecht