Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 23-09-2007

Inbreker opgepakt

RHENEN Een woninginbreker is vrijdagavond opgepakt, nadat hij had ingebroken in een woning aan de Cuneraweg. Omdat de man niet alleen was, is het onderzoek hiernaar nog in volle gang.

Bij de politie kwam rond 22.00 uur de melding binnen van een woninginbraak, waarbij meerdere inbrekers nog in het huis waren. Even daarvoor hadden overburen gezien dat rond het huis enkele verdachte personen zich ophielden. Zij hadden de op dat moment afwezige bewoners ingelicht, die hierop onmiddellijk naar huis gingen. De bewoners troffen bij de deur van de woning meerdere mannen aan, die naar buiten wilden. De voordeur kon echter nog net gesloten worden, waarop de bewoners de politie belden. De opgesloten inbrekers wisten echter via een raam de woning te verlaten. Ter plaatse gekomen agenten zetten vervolgens de achtervolging in. Een diensthond werd hierbij ingezet, die een van de verdachten wist te traceren en in zijn been beet. Deze verdachte, een 40-jarige Utrechter, werd aangehouden. Een zoektocht naar de andere inbrekers leverde, op enkele inbrekerswerktuigen na, vooralsnog niets op. De aangehouden Utrechter toonde zich niet spraakzaam. Hij bekende de inbraak, maar weigerde de namen van zijn collegas te noemen. De man werd hierop ingesloten in het politiebureau. Het onderzoek naar de anderen gaat nog door.

Autobestuurder met teveel alcohol

DRIEBERGEN Op de kruising Hoofdstraat/Engweg kwam het vrijdag rond 19.30 uur tot een aanrijding, waarbij twee autos beschadigd raakten. Een van de autobestuurders, een 43-jarige Driebergenaar, werd hierbij door agenten op alcoholgebruik gecontroleerd. Daaruit bleek dat hij had gedronken. De ademanalyse in het politiebureau gaf 445 ug/l aan, waarvoor een proces-verbaal werd opgesteld en de Driebergenaar een rijverbod van 4 uur kreeg.

Vijftal naar politiebureau

DRIEBERGEN Vijf jongens zijn vrijdag rond 22.00 uur door de politie aangehouden, nadat een van hen een auto had vernield.

Bij de politie kwam even daarvoor de melding binnen van een bewoonster van de Welgelegenlaan. Zij had een harde klap gehoord en zag vervolgens een auto met daarin enkele jongens voorbijrijden. Nadat de vrouw had gezien dat de ruit van een auto beschadigd was, belde zij de politie. Een andere getuige ging achter het voertuig aan, waarna agenten op de Arnhemsebovenweg de vijf inzettenden konden aanhouden. Het ging om vier Driebergenaren (17 tot 19 jaar) en een 19 jarige inwoner van Wijk bij Duurstede. Het vijftal had uit baldadigheid in het voorbijgaan de voorruit van de geparkeerde auto vernield.

Aanhouding zorgt voor rust

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de Singel stond zaterdag rond 03.20 uur een groepje jongeren de sfeer te verzieken door zich opstandig te gedragen. De jongeren wilden niet weg, waarop de politie ter plaatse kwam. Na enkele malen de groep gevorderd te hebben te vertrekken, had dat bij een 16-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede nog niet het gewenste resultaat. Toen hij hierop werd aangehouden, had dit ineens ook een preventieve werking op de rest van de groep. Met een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering is de jongen weer naar huis gestuurd.

Grote alcoholcontrole

HEUVELRUG Door medewerkers van het district Heuvelrug is in samenwerking met het verkeershandhavingsteam van de Politie Utrecht in de nacht van zaterdag op zondag een grote alcoholcontrole gehouden in de gemeenten Veenendaal en de Utrechtse Heuvelrug.

Tussen 22.00 en 02.30 uur werden 522 autobestuurders staandegehouden voor een blaastest. Vier bestuurders zijn aangehouden voor teveel drankgebruik, namelijk een automobilist in Veenendaal (325 ug/l) en drie in Driebergen (205 ug/l, 265 ug/l en 685 ug/l). Van laatstgenoemde, een 36-jarige inwoner van Doorn, werd het rijbewijs ingevorderd.

Verstoring van de openbare orde

DRIEBERGEN Op de kruising Hoendersteeg/Faunalaan heeft de politie zaterdag rond 03.30 uur moeten optreden tegen een groep jongeren. De jongeren hielden zich daar op na afloop van een activiteit in de sporthal. Met enige drang en de inzet van diensthonden konden zij verspreid worden, waarna de rust weerkeerde. Enkele jongens bleven even later toch weer hangen op de Rijsenburgselaan. Toen een 28-jarige Nieuwegeiner vervolgens beledigende taal naar de agenten uitte, werd hij aangehouden en ingesloten in het politiebureau.

Laatst gewijzigd 23-09-2007 11:04 | © Politie Utrecht