Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Aanhoudingen Vitesse-supporters na ongeregeldheden
Publicatiedatum: 23-9-2007 10:55:50

N.B. onderstaand bericht is een herhaling en samenvatting van twee op zaterdag uitgegeven berichten:

ARNHEM - Door de Arnhemse politie zijn vrijdag- en zaterdagavond ongeveer elf Vitessesupporters aangehouden na ongeregeldheden voorafgaand aan, en na afloop van de voetbalwedstrijd tegen De Graafschap.

Vrijdagavond rond elf uur vond een confrontatie plaats tussen aanhangers van Vitesse en De Graafschap in het park Sonsbeek. Door snel ingrijpen van de politie kon verdere escalatie worden voorkomen. Twee groepen van in totaal circa 40 personen wilden elkaar te lijf gaan. Vijf Vitesse-aanhangers in de leeftijd van 20 tot 29 jaar werden daarbij aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Een agent raakte bij de aanhouding van een van hen lichtgewond. De overigen werden onder begeleiding via de Apeldoornseweg terug naar de binnenstad begeleid. Op het Velperplein kwam het daarbij nog tot een korte schermutseling tussen Vitessesupporters en de politie.

Charges
Zaterdagavond, na afloop van de wedstrijd Vitesse-De Graafschap in het Gelredome bleef het enige tijd onrustig en werden nog een zestal Vitessesupporters aangehouden wegens opruiing, belediging en vernieling. Een aantal kennelijk teleurgestelde Vitesse supporters wilde niet weggaan en bleef in de buurt van de bussen van De Graafschapaanhangers staan. Door politie te paard werden enkele charges uitgevoerd om het publiek op afstand te houden. Toen konden de bussen zonder verdere problemen vertrekken. Alle aangehouden verdachten zitten momenteel nog vast op het politiebureau in Arnhem. In verband met de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd was zaterdagavond extra politiepersoneel opgeroepen. (07-144350)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053