Digitale Gemeente Houten

Jongerenpersbureau Houten in de Vuurtoren

zondag 23 september 2007 - Bron: Stichting Enter

Ja, je leest het goed. Het Jongerenpersbureau Houten komt in wijkcentrum de Vuurtoren en jij kan daar aan mee doen!! Ben jij tussen de 12 en 16 jaar oud? Hou je ervan om mensen te interviewen, te fotograferen of te filmen? Dan is dit zeker wat voor jou!

Stichting Enter organiseert vanaf oktober 2007 het Jongerenpersbureau Houten. In een Jongerenpersbureau kun je onder begeleiding zelf in een team journalistieke producties maken. Want samen met andere jongeren mag je zelf een mediaproductie gaan maken onder begeleiding van een gespecialiseerde mediamaker en een tienerwerker van Stichting Enter.

Je bepaalt samen het thema van de mediaproductie. Dat kan heel verschillend zijn, afhankelijk van de interesses van alle deelnemers. Een paar voorbeelden:
Hoe kijken buurtbewoners tegen ons aan?
Wat is er in de wijk te doen voor jongeren?
Wat wil ik later worden en wat zijn mijn mogelijkheden?

Je treedt als journalist, redacteur of cameraman naar buiten, op zoek naar nieuws en andere wetenswaardigheden in je eigen buurt. Het resultaat is een krant, een radio- of televisieprogramma of een eigen website!
Gedurende tien weken werk je met 10-14 jongeren één middag in de week samen aan het project.
Voor meer informatie over andere Jongerenpersbureaus in Nederland kijk op: www.makeaconnection.nl.
Deelname is gratis, wel opgeven van te voren!

Voor meer informatie en opgave bel naar Stichting Enter, Martine Broekema, op nummer (030) 6341757 of via de mail: info@speelheuvel.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).