Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (23/09)

BREDA, 23 september 2007

Politie houdt snelheidscontrole
BREDA: Op de Backer en Ruebweg is zaterdagmiddag en avond een snelheidscontrole gehouden. Op deze weg is 70 km per uur toegestaan. Tussen 16.00 uur en 22.00 uur passeerden in beide rijrichtingen, Dorst naar A16 en in tegenovergestelde richting, 7459 bestuurders de controle. In totaal kunnen 190 bestuurders een bekeuring thuis verwachten. Zij reden meer dan de toegestane maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 107 km per uur.

Politie houdt 17-jarige aan met nepvuurwapen
ETTEN-LEUR: De politie kreeg zaterdagavond een melding van een jongen die op het Vincent van Goghplein zou zwaaien met een vuurwapen. Dit in het bijzijn van een groep jongeren. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam en de jongen, waarvan het signalement was doorgegeven, aansprak bleek hij het wapen al te hebben weggegooid. Na even zoeken vond de politie onder de bosjes een nepvuurwapen, een zogenaamd balletjespistool. De 17-jarige jongen is hierop aangehouden voor het niet in het bezit mogen hebben van dit soort vuurwapen. In de fouillering van de jongen trof de politie nog een XTC-pil aan. Ook deze is inbeslaggenomen. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

20-jarige schopt tegen politieauto|
ALPHEN: Een 20-jarige inwoner van Baarle-Nassau heeft zonder enige aanleiding zaterdagnacht een politieauto beschadigd. De man schopte tegen de opvallende politiebus waarna deze beschadigd raakte. De verdachte zette het hierop op een lopen dwars door een aantal tuinen heen. Hierdoor raakte ook een aantal hekwerken beschadigd. Uiteindelijk kon het biketeam van de politie de verdachte aanhouden. Hij is na verhoor zondagochtend heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Tweetal bekeurd tijdens horecadienst
BREDA: Tijdens een drukbezochte horecanacht in het centrum van Breda zijn zaterdagnacht 3 bekeuringen uitgeschreven door de politie. Een 19-jarige inwoner van Breda kreeg een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde nadat de politie hem meerdere malen te kennen had gegeven dat hij zich moest gedragen. Een 20-jarige inwoner van Breda kreeg een bekeuring omdat hij harddrugs had gebruikt in de Potkansteeg. De derde bekeuring kreeg een inwoner van Breda voor wildplassen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst