Persberichten lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 23-09-2007

Bestuurders onder invloed aangehouden

IJSSELSTEIN Op de Baronieweg heeft de politie in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 september een man aangehouden die onder invloed achter het stuur van zijn brommobiel zat.

Tijdens de surveillance zagen agenten en bestuurder over de Baronieweg rijden. De man had bijna de gehele weg nodig om zijn Brommobiel recht op de weg te houden. Tevens was hij met hoge snelheid bezig de voorruit condensvrij te maken. De 21-jarige bestuurder uit Nieuwegein kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Al snel bleek dat hij onder invloed was. Op het bureau gaf de ademanalyse 665 ug/l aan. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur naar huis gestuurd.

IJSSELSTEIN Op de Tuinensingel werd zaterdagnacht een 34-jarige man gecontroleerd. Hij bleek na een eerste blaastest te veel gedronken te hebben. Op het bureau wees de ademanalyse 570 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd de man weer naar huis gestuurd.

Vrouw valt met fiets

NIEUWEGEIN Op de Acaciastraat vond in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 september een ongeval plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Agenten stonden omstreeks 02.30 uur op de Acaciastraat en waren bezig een automobilist te controleren. Op dat moment hoorde zij een harde klap en zagen een vrouw met haar fiets onderuit gaan. De agenten schoten te hulp en ontdekten dat de 37-jarige vrouw uit Nieuwegein onder invloed met haar fiets tegen de stoeprand was gereden. Hierdoor was zij gevallen en met haar gezicht op de straat terecht gekomen. Omdat het slachtoffer behoorlijk letsel in haar gezicht had, moest zij met een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Aangehouden met drugs

IJSSELSTEIN De politie heeft zaterdagnacht een man aangehouden die in een horecagelegenheid drugs zou verkopen.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie en melding dat een man verdovende middelen aan het verkopen zou zijn in een horecagelegenheid aan de Weidestraat. De medewerkers van de zaak waren de politie erg behulpzaam, zodat de 20-jarige man uit Nieuwegein buiten aangehouden kon worden. In zijn zak werden ruim 20 pillen aangetroffen. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden met rijontzegging

NIEUWEGEIN Op de Blokhoeve heeft de politie zaterdagnacht een man aangehouden omdat hij in zijn auto reed ondanks een rijontzegging.

Rond 01.15 uur werd een 36-jarige automobilist uit Leiden op de Blokhoeve gecontroleerd. Al snel bleek dat de bestuurder en rijtontzegging had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Laatst gewijzigd 23-09-2007 10:34 | © Politie Utrecht