Politie Groningen

Zondag 23 september 2007

Provincie Groningen, 23-09-2007

Groningen: file na aanrijding

Het verkeer op de autosnelweg A7 uit de richting Drachten liep zaterdagmiddag vertraging op na een verkeersongeluk vlak voor het Julianaplein. Als gevolg van deze kop-staartaanrijding werden een 34-jarige automobilist uit Groningen en een bij hem inzittend kind, leeftijd onbekend, voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Het ongeluk werd veroorzaakt door een 57-jarige automobiliste uit Driebergen. De vrouw reed volgens haar verklaring met zon honderd kilometer per uur richting het Julianaplein. Volgens de vrouw schakelde ze de cruise-control uit, maar weigerden de remmen. Ze probeerde nog een aanrijding te voorkomen door naar de middenberm te sturen maar klapte achterop de auto van de 34-jarige Groninger die met meerdere autos voor het verkeerslicht stond te wachten. Deze wagen raakte daarbij vernield. Door de botsing schoven nog drie autos tegen elkaar. De verkeerspolitie stelt een nader technisch onderzoek in naar de auto van de veroorzaakster.

Onnen: auto in sloot

Een 20-jarige uit Groningen afkomstige bestuurder van een personenwagen en zijn 17-jarige uit Zuidlaren afkomstige passagier werden zaterdagavond voor onderzoek naar een ziekenhuis vervoerd na een verkeersongeluk in Onnen. De automobilist was vermoedelijk met een te hoge snelheid op het Felland een bocht ingereden en de macht over het stuur kwijt geraakt. De auto botste op een lantaarnpaal en kwam in een sloot tot stilstand. De politie maakt een registratie van het ongeluk.

Groningen: aangehouden na aanrijding

De politie arresteerde zaterdagnacht een 51-jarige inwoner van Groningen die vermoedelijk onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. De man zou zaterdagavond op de Goudlaan achteruit zijn gereden en tegen een stilstaande auto zijn gebotst. Hij werd later thuis aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: verbaal voor wapen en drugs

Een routinecontrole van twee inzittenden van een personenwagen op de Kleine Peperstraat leverde zaterdagnacht een verboden werp-ster en twee zakjes speed op. De bestuurder van de auto, een 27-jarige inwoner van Annen, had het wapen in een binnenzak. De speed lag in de wagen. Tegen de Drent is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: ziekenhuis in na vechtpartij

Een 18-jarige inwoner van Groningen werd zaterdagnacht per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd na een vechtpartij op De Grote Markt. De vermoedelijke dader, een 18-jarige inwoner van Oosterwolde, moest door de politie met geweld worden aangehouden. Hij bleef ook in aanwezigheid van de politie naar het slachtoffer slaan. Het slachtoffer liep waarschijnlijk een gebroken neus op. De toedracht van de vechtpartij, waar ook een 19-jarige inwoner van Haulerwijk en een 18-jarige Groninger voor zijn aangehouden, wordt door de politie onderzocht.

Stadskanaal: inbraak in bedrijfspand

Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Ambachtsstraat in Stadskanaal is een kluis weggenomen. Ook werden de kluisjes van de personeelsleden geopend. In het pand werd een chaos aangericht. De daders zijn er vermoedelijk in een auto van het bedrijf vandoor gegaan. De omvang van de buit is nog onbekend. Bij een bedrijf in de omgeving werd in een auto van deze firma ingebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Scheemda: vissers gecontroleerd

Op diverse binnenwateren in de oosthoek van de provincie werden zaterdag door de politie sportvissers gecontroleerd. Van de 45 hengelaars kregen drie een proces-verbaal omdat ze de vispas niet bij zich hadden. Een visser kreeg een verbaal omdat hij met levend aas viste.

Rottum: auto in het water

Een 46-jarige inwoonster van Leeuwarden is zaterdagmiddag buiten bewustzijn en in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd nadat de auto waarin zij meereed bij Rottum in het water van het Boterdiep was beland. De vrouw was door omstanders uit de auto gered die nagenoeg geheel onder water lag. Politiemensen pasten in eerste instantie reanimatie toe. De bestuurder van de auto, een 35-jarige inwoner van Zuidhorn, was op de Usquerderweg door nog onbekende oorzaak het water ingereden, mogelijk omdat hij even onwel was geworden. Hij wist zelf uit de wagen te komen. Toevallig passerende kanovaarders, voorbijgangers en omwonenden schoten te hulp en wisten na het kantelen van de auto en het inslaan van een raam de passagiere op de wal te krijgen. De bestuurder werd met letsel aan onder meer zijn armen en benen eveneens naar een ziekenhuis vervoerd.

Uithuizermeeden: aanhouding na aanrijding

Een 39-jarige inwoner van Uithuizermeeden is zaterdagavond aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en rijden onder invloed. De man zou in zijn woonplaats tegen een geparkeerde auto zijn gebotst en daarna zijn verder gereden. De automobilist werd in zijn woning aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zuidbroek: ernstig gewond na ongeluk

Een 76-jarige inwoner van Winschoten is zaterdagnacht ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de autosnelweg A7 ter hoogte van Zuidbroek. De man reed met een historische legerjeep over de weg en werd op een viaduct van achteren aangereden door een 48-jarige automobilist uit Scheemda. De bestuurder van de jeep was waarschijnlijk uit de auto geslingerd en werd door politiemensen in de middenberm gevonden. Het oude legervoertuig zelf was enkele honderden meters verder dan de aanrijding tot stilstand gekomen. De autosnelweg werd enkele tijd voor het verkeer afgesloten. De automobilist uit Scheemda, die niet gewond raakte, verklaarde dat op het viaduct plotseling een auto voor hem had gereden.

Adorp: onder invloed

Een 40-jarige automobilist uit Winsum raakte zaterdagnacht zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de provinciale weg bij Adorp was betrapt op rijden onder invloed. De man had een alcoholpromillage van ruim
1.4. Hij is voorlopig zijn rijbewijs kwijt en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Appingedam: alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole in Appingedam en Delfzijl werd zaterdagavond- en nacht van 242 bestuurders een blaastest afgenomen. Een automobilist, een bromfietser en een fietser zaten boven de limiet. De laatste gedroeg zich nogal opstandig tegen de agenten en moest worden geboeid. Hij had een promillage van 1.5.