Politie Gelderland-Zuid

Verboden slangen en schildpassen

Wijchen, 23-09-2007 o Bij een particulier in Wijchen zijn door de politie met deskundige ondersteuning van de Algemene Inspectiedienst verschillende beschermde dieren in beslag genomen omdat ze op de verboden lijst staan. De zes Griekse schildpadden en 4 Madagaskar boas werden in een schuurtje aangetroffen.

Naast de beschermde diersoorten troffen de agenten een grote hoeveelheid andere reptielen en niet gangbare dieren aan. Dit varieerde van 35 rattenslangen, luipaardgekkos, 30 konings-, tapijt- en albino tijgerpythons en 29 boa constrictors. De slangen zijn wurgslangen en niet giftig. Als voer werd een grote hoeveelheid ratten en muizen in laboratoriumbakken gehouden.

Juiste papieren

Voor beschermde diersoorten die verhandeld mogen worden, dient een op naam van de handelaar gesteld certificaat aanwezig te zijn. Op die manier kan de herkomst van deze dieren duidelijk gemaakt worden. Daarnaast moeten sommige dieren gechipt zijn. Door de politiemensen wordt contact opgenomen met de gemeente ten aanzien van de vereiste vergunningen en bestemmingsplan.

De in beslag genomen dieren zijn naar een opvanglocatie gebracht. (01)