Politie Gelderland-Midden

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

Publicatiedatum: 23-9-2007 12:42:25

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft zondagochtend vroeg in de wijk Angerenstein twee woninginbrekers op heterdaad aangehouden. Het gaat om twee Arnhemmers van 20 en 24 jaar. Getuigen hoorden rond kwart over vier in de vroege ochtenduren verdachte geluiden en zagen even later de twee Arnhemmers over een hek klimmen. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Toen agenten de omgeving hadden gezet hoorden ze een klap. Toen een van de agenten in de richting van het geluid ging liep de 24-jarige Arnhemmer hem recht in de armen. De andere verdachte werd even later in de tuin van de woning aangehouden. De twee bleken een kluis vanaf de eerste verdieping naar beneden te hebben gegooid. De 20-jarige was vervolgens vanaf het balkon van de eerste verdieping naar beneden gesprongen. De kluis bleek in de auto van het duo te liggen. Daar troffen de agenten ook nog een politiejas aan die eerder die nacht uit een politieauto was verdwenen. De twee Arnhemmers zijn voor onderzoek ingesloten.
(07-144909)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Woningbrand mogelijk aangestoken

Publicatiedatum: 23-9-2007 12:41:09

ARNHEM - In een woning aan de Pythagorasstraat in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem is volgens de politie vermoedelijk aangestoken. De brand woedde in de nacht van zaterdag op zondag en heeft geen slachtoffers geëist. Het pand liep wel aanzienlijke brandschade op. Even voor twee uur 's nachts roken buurtbewoners onraad vanwege hevige rookontwikkeling en waarschuwden de brandweer. Die had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat vooral de achterzijde van de woning flinke brandschade opliep. De politie heeft sporen van inbraak aangetroffen en vermoedt dan ook dat de brand is aangestoken. De bewoners bleken op het moment van de brand niet thuis. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.
(07-144868)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongetje (6) breekt been bij aanrijding

Publicatiedatum: 23-9-2007 12:40:13

ARNHEM - Een zesjarig jongetje uit Arnhem heeft zaterdagavond op de Obrechtstraat in zijn woonplaats een beenbreuk opgelopen nadat hij was aangereden door een auto. Het slachtoffertje zou rond kwart voor zeven vanachter een geparkeerde auto de straat zijn opgelopen. Een naderende auto, bestuurd door een 62-jarige Arnhemmer, kon het jongetje niet meer ontwijken waarna een aanrijding plaatsvond. Het slachtoffertje is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie had de automobilist niet gedronken.
(07-144693)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers opgepakt na openlijk geweld

Publicatiedatum: 23-9-2007 12:39:27

ARNHEM - Vier Arnhemmers in de leeftijd van vijftien tot en met zeventien jaar zijn zondagochtend vroeg door de politie aangehouden wegens openlijke geweldpleging op de Roggestraat in de Arnhemse binnenstad. De vier worden ervan verdacht rond half vijf twee stadsgenoten van zeventien en negentien jaar te hebben geslagen. Ook zouden beide slachtoffers een stapel fietsen over zich heen hebben gehad door toedoen van de vier aangehouden jongens. Op aanwijzen van getuigen en de slachtoffers werden de vier in de buurt aangetroffen en aangehouden. De vier Arnhemmers zijn voor verhoor ingesloten. Door de beide slachtoffers is aangifte gedaan. Zij hadden bij het voorval lichte verwondingen opgelopen. De aanleiding tot het voorval is nog onduidelijk en wordt onderzocht.
(07-144910)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---