Politie Drenthe
Zondag

Hoogeveen, 23-09-2007

Alcohol in het verkeer
RODEN - Op de Zulthe in Roden botste zondagochtend rond 07.00 uur een 42 jr. vrouw uit Groningen met haar auto tegen een boom. De vrouw was volgens haar verklaring tijdens het rijden aan het SMS-en en lette daardoor niet goed op. Omdat ze ook gedronken had hield de politie haar aan. Op het politiebureau toonde de ademanalyse een alcoholgehalte aan van 0,9 promille. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-179399

HOOGEVEEN - Zaterdagavond hield de politie op de Lindenlaan in Hoogeveen een 41 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (1,5 promille) en reed bovendien zonder geldig rijbewijs. Na een aantal veroordelingen voor het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ongeldig verklaard.

In de nacht van zaterdag op zondag reed een 36 jr. bromfietser met een alcoholgehalte van 1,6 promille over de Helios in zijn woonplaats Hoogeveen. De politie hield hem aan. Na het afnemen van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. In dezelfde nacht is op de Schutstraat in Hoogeveen een 17 jr. snorfietser uit Assen aangehouden. Ook hij had gedronken (0,9 promille).

BEILEN - Op de Domoweg in Beilen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 31 jr. vrouw uit Emmen aan. De vrouw reed met een alcoholgehalte van 0,6 promille in een auto. Een 19 jr. beginnend bestuurder uit Rolde raakte in deze nacht zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in omdat de jongeman met een alcoholgehalte van 1,5 promille in een auto over de Nassaukade in Beilen reed.

MEPPEL - Een 19 jr. inwoner van Meppel kan rekenen op een fikse straf. De politie maakt namelijk proces-verbaal op omdat de jongeman in de nacht van zaterdag op zondag zonder rijbewijs in een auto reed, geen identiteitsbewijs kon tonen en ook nog eens flink had gedronken (1,6 promille). Hij trok op de Hoogeveenseweg in Meppel door zijn manier van rijden de aandacht van een politiepatrouille. Hij is aangehouden en na het afnemen van de ademanalyse en het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. (07-179363)

RODEN - Op De Zulthe in Roden hield de politie zaterdagavond een alcoholcontrole. 117 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Eén daarvan had gedronken. Deze bleef echter onder het toegestane alcoholgehalte.

Politie vordert rijbewijs in
VALTHE - Zaterdagmiddag vorderde de politie het rijbewijs in van een 25 jr. motorrijder uit Zwolle. De man haalde op de N37 bij Klazienaveen met hoge snelheid een onopvallende politieauto in. Daarop is zijn snelheid gemeten (170 km p/u) en is hij staande gehouden. Omdat hij de toegestane snelheid met 50 km overschreed is zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie bekeurt foutparkeerders
ORVELTE - Tijdens de Tuinfair dit weekeinde in Orvelte houdt de politie extra toezicht op foutparkeerders. De organisatie zet acht mensen in om bezoekers te wijzen op de toegestane parkeergelegenheden. Ondanks dit moest de politie zaterdagmiddag en -avond toch nog 23 bonnen achterlaten op auto's die in strijd met een parkeerverbod geparkeerd stonden in de bermen langs de Holsdiek en De Wiete.

Politie neemt auto in beslag
KLAZIENAVEEN - De politie nam zaterdagmiddag de auto in beslag van een 33 jr. inwoner van Erica. De man trok de aandacht van de politie toen hij op de Langestraat in Klazienaveen een stuk over het trottoir reed. De controle die hierop volgde leerde dat de auto niet APK gekeurd en niet verzekerd is en dat het rijbewijs van de bestuurder sinds begin dit jaar (voor herhaald rijden onder invloed) ongeldig is verklaard. Voldoende reden voor de politie om tegen de man proces-verbaal op te maken en zijn auto in beslag te nemen. (07-179244)

EUR 220,- boete
BARGER COMPASCUUM - Een 46 jr. inwoner van Barger Compascuum kreeg na een nacht op het politiebureau een boete van - 220,-. Hij is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden omdat hij in beschonken en agressieve toestand thuis de boel op stelten zette. Hij vernielde o.a. wat spullen en voldeed niet aan een vordering van de politie om in huis te blijven. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zondagmorgen is van hem een verklaring opgenomen en is hij in vrijheid gesteld. Door de boete te betalen kan hij verdere strafvervolging voorkomen. (07-179354)

Bekeuring voor verbranden afval
PESSE - Het verbranden van een hoop afval, o.a. bestaande uit houten schroten en een keukenblad, kwam een 34 jr. bewoner van de Hendrik Reindersweg in Pesse zaterdagmorgen op een proces-verbaal te staan. De politie stelde een onderzoek in n.a.v. een klacht.

Laveloos op de weg
DARP - In de nacht van zaterdag op zondag reed een automobilist op de Busselterweg in Darp bijna over een laveloze jongeman die daar op de weg lag. De 20 jr. jongeman uit Amsterdam had geen benul hoe hij daar terecht was gekomen en waar hij naar toe moest. Hij kon zich nog herinneren dat hij een ontgroening had meegemaakt en daarna in Meppel was gaan stappen. De politie bekeurde hem voor openbare dronkenschap en zette hem af op het station in Meppel.

Nacht in cel en - 360,- boete na beledigen agent
HOOGEVEEN - Een 20 jr. inwoner van Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag op de Melkweg in Hoogeveen aangehouden voor het beledigen van een agent. Hij schold de agent ten overstaan van een groep mensen o.a. uit voor 'kankerjuut'. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De politie vermoedt dat de man drugs heeft gebruikt. Hij had een gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich. Zondagmorgen is hij na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De beledigde agent deed aangifte. De man kreeg een boete van - 360,-. (07-179342)

Valse naam opgegeven

NORG - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Zandvoort in Norg een 24 jr. inwoner van die plaats aan. De zwaar beschonken man had zich vanuit Roden met een taxi naar Norg laten rijden, was in slaap gevallen, kon zich daarna niets meer herinneren en wilde ook niets betalen. De taxichauffeur belde de politie die de inmiddels weer slapende man uit de taxi haalde. En toen ging het mis. De man werd wakker en wilde nergens aan meewerken. Hij werd agressief, wilde geen naam opgeven en verzette zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk gaf hij een naam op maar deze bleek vals. Voor de man eindigde zijn 'gezellig' avondje stappen in een politiecel. Zondagmorgen is van hem een verklaring opgenomen en is hij in vrijheid gesteld. (07-179382)

Dirk Neef verzorgt dit weekeinde de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.