Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Rhedenaar aangehouden na inrijden op automobilist
Publicatiedatum: 23-9-2007 13:36:44

HUISSEN/ARNHEM - De politie heeft vrijdagavond een 37-jarige Rhedenaar aangehouden nadat hij met zijn auto zou zijn ingereden op een 24-jarige automobilist uit Arnhem. De Arnhemmer zou daarbij op de motorkap van de wagen van de Rhedenaar terecht zijn gekomen. Volgens de Arnhemmer zou de Rhedenaar een tiental meters zijn doorgereden om vervolgens krachtig te remmen. De Arnhemmer was daarbij op de weg terecht zijn gekomen en lichtgewond zijn geraakt. Het voorval gebeurde rond kwart voor zes op de Ir. J. Molsweg in Huissen nadat er bij de Arnhemmer irritatie was ontstaan over het rijgedrag van de Rhedenaar. Dat mondde uit in een confrontatie waarbij ook over en weer gescholden zou zijn. Beide mannen togen na het voorval naar het politiebureau in Arnhem om hun verhaal te doen. De Rhedenaar werd daarbij aangehouden. De man is in de loop van de avond na verhoor vrijgelaten en had bekend de Arnhemmer te hebben aangereden. Volgens zijn zeggen was dat niet met opzet gebeurd. Justitie zal zich verder over de zaak buigen. (07-144244)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling meisje

Publicatiedatum: 23-9-2007 13:35:36

LINGEWAARD - De politie heeft zaterdagavond in de gemeente Lingewaard een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige meisje uit die gemeente. Het slachtoffer was werkzaam in de zaak van de Arnhemmer en zou tijdens een ruzie door de Arnhemmer bij de keel zijn gepakt. Vervolgens zou er een schermutseling zijn ontstaan. Een collega haalde de twee uit elkaar waarna het meisje de zaak uit vluchtte en de politie waarschuwde. De Arnhemmer werd daarop later aangehouden. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door het meisje is aangifte gedaan.
(07-144696)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen gewond bij bromfietsongeval

Publicatiedatum: 23-9-2007 13:34:31

LATHUM - Bij een bromfietsongeval op de Rivierweg in Lathum is vrijdagavond een zestienjarige jongen uit Aerdt gewond geraakt. Het slachtoffer zat omstreeks negen uur als duopassagier achterop de brommer van een leeftijdsgenoot uit Didam. Door nog onbekende oorzaak zag de Didammer een bocht in de weg over het hoofd waarna ze een heg in schoten en vielen. De jongen uit Aerdt brak daarbij vermoedelijk een sleutelbeen en is naar het ziekenhuis gebracht. De Didammer was met de schrik vrij gekomen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-144300)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Zevenaarder opgepakt na bedreiging

Publicatiedatum: 23-9-2007 13:33:48

ZEVENAAR - Een 21-jarige man uit Zevenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Weverstraat in zijn woonplaats door de politie opgepakt wegens bedreiging. De man zou een 20-jarige horecamedewerker en diens 41-jarige collega met de dood hebben bedreigd. De slachtoffers grepen in toen er voor de zaak een vechtpartij dreigde waarbij de Zevenaarder kennelijk bij betrokken was. Nadat de Zevenaarder apart was genomen zou hij ook nog een andere bezoekster hebben aangevlogen. Daarop werd de man door de horecamedewerkers wederom vastgepakt en even later aan de gewaarschuwde politie overgedragen. De man is in de loop van zaterdagmiddag na verhoor vrijgelaten en had de aantijgingen bekend. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. Door de horecamedewerkers is aangifte gedaan. (07-144385)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmers in de kraag gevat na vernieling

Publicatiedatum: 23-9-2007 13:32:50

HUISSEN - Twee zeventienjarige Arnhemmers zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Huismanstraat in Huissen door de politie in de kraag gevat wegens vernieling. Agenten betrapten het duo op heterdaad toen ze tegen de spiegel van een geparkeerde auto sloegen. De spiegel sneuvelde. Toen de agenten de twee wilden aanhouden gingen ze ervandoor. Een van hen wist te ontkomen maar de ander kon direct worden aangehouden. Terwijl agenten met hem in gesprek waren belde de ander zijn kompaan op waarop de agenten het gesprek overnamen. De knaap meldde zich daarop alsnog bij de agenten. De twee zijn na verhoor vrijgelaten. Een van de twee kon uiteindelijk niets verweten worden. De ander bekende de vernieling uit frustratie te hebben toegebracht; zijn vest zou zijn gestolen bij een horecazaak waar hij op bezoek was geweest.
(07-144851)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Onbekenden stelen verkeersborden

Publicatiedatum: 23-9-2007 13:31:43

GENDT - Twee nog onbekende mannen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de haal gegaan met enkele verkeersborden vanaf de rotonde aan de Langstraat in Gendt. Getuigen meldden rond middernacht dat twee mannen bezig zouden zijn de verkeersborden te demonteren. Toen agenten even later poolshoogte gingen nemen bleken er drie verkeersborden vanaf de rotonde te zijn verdwenen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Door de gemeente Lingewaard zal aangifte worden gedaan van de diefstal.
(07-144373)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boetes na aanrijding

Publicatiedatum: 23-9-2007 13:30:57

ELST - Een vijftienjarige bromfietsster uit Arnhem heeft vrijdagmiddag van de politie in Elst enkele boetes gekregen nadat ze betrokken was geraakt bij een aanrijding. Ook de scooter waarop ze reed is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Het meisje reed vrijdag rond over de Regenboog en zou plotseling linksaf zijn geslagen. Een achteropkomende bromfietsster, een zestienjarige stadsgenote, kon niet meer remmen of ontwijken en botste er achterop. Beiden waren met de schrik vrij gekomen. Gewaarschuwde agenten ontdekten dat de vijftienjarige zonder rijbewijs en verzekering reed. Omdat ook haar remlicht niet gewerkt zou hebben bleek een technisch onderzoek nodig. De eigenaresse van de scooter, waar de vijftienjarige op had gereden, kreeg ook een boete voor het laten rijden zonder verzekering. (07-144157)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---