Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout zondag 23 september

OOSTERHOUT NB, 23 september 2007

Verkeersruzie in Waalwijk loopt uit de hand

WAALWIJK: Een 20-jarige inwoner van Waalwijk is zaterdagmiddag kort na 16.00 uur aangehouden op de Grotestraat. De man wordt ervan verdacht een 31-jarige Waalwijkse te hebben geslagen, nadat ze ruzie kregen in het verkeer. De vrouw wilde oversteken met haar fiets, maar de Waalwijker reed in zijn auto met hoge snelheid. Toen de vrouw een handgebaar maakte of het wat rustiger kon, stopte de man en er ontstond een woordenwisseling. De man reed weer weg, maar kwam later terug en opnieuw laaide de ruzie op. De Waalwijker pakte een biljartkeu uit zijn kofferbak en sloeg de vrouw twee keer op haar hoofd en nek. De man zelf ontkent de vrouw te hebben geslagen. Hij stelt dat de vrouw enkele deuken in zijn auto heeft getrapt nadat hij stopte en ook hem heeft geschopt. Dat wordt door een getuige bevestigd. Daarop werd de 31-jarige Waalwijkse rond 16.30 uur aangehouden wegens vernieling en mishandeling. Beide verdachten zijn na verhoor heengezonden; de politie onderzoekt de zaak.

Beschonken bestuurders aangehouden

WOUDRICHEM: Een 52-jarige automobiliste uit Woudrichem is zaterdagmiddag kort na 17.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Dat gebeurde op de Middelvaart waar agenten een controle hielden. De vrouw blies 470 ug/l, terwijl 220 ug/l maximaal is toegestaan. Ze kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

WERKENDAM: Op de Van Randwijklaan werd rond 20.10 uur een 49-jarige inwoner van Werkendam aangehouden. Ook hij was onder invloed van alcohol (300 ug/l), de man verklaarde zelf vijf pilsjes gedronken te hebben. Met een rijverbod van 2 uur is hij heengezonden. Rond diezelfde tijd werd op het Raadhuisplein een 28-jarige automobilist uit Werkendam aangehouden. Hij blies 465 ug/l en kreeg behalve een proces-verbaal ook een rijverbod van 4 uur.

ALMKERK: Op de Almweg werd zaterdagavond rond 21.50 uur een 36-jarige inwoner van Nieuwendijk aangehouden op zijn snorfiets. De man blies 350 ug/l, voldoende voor een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal

De vier aanhoudingen vielen binnen een alcoholcontrole van het team Altena rondom sportkantines in zijn werkgebied.

Ook op andere locaties zijn zondagmorgen dronken automobilisten aangehouden. Op de Hoofseweg in Oosterhout werd kort voor 01.30 uur een 54-jarige Oosterhouter aangehouden die vervolgens 725 ug/l blies. De man mocht direct zijn rijbewijs overhandigen aan agenten. Daarna werd hij met een proces-verbaal heengezonden. Rond 03.45 uur werd op de Provincialeweg-Zuid in Eethen een 24-jarige automobilist uit Eethen aangehouden. Hij blies 500 ug/l. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur is hij op vrije voeten gesteld.

Waalwijker aangehouden na vernieling autoruit

WOUDRICHEM: De politie heeft zaterdagavond kort voor 22.30 uur een 39-jarige Waalwijker aangehouden die verdacht wordt van vernieling. De aanhouding gebeurde op de Van Duivenvoordelaan in Geertruidenberg. De man zou eerder op de dag een ruit van de auto van zijn ex in Woudrichem hebben vernield. Ook stelt de vrouw dat haar ex-vriend haar bedreigd heeft. Ze heeft aangifte gedaan. De Waalwijker is na verhoor heengezonden; de politie maakt proces-verbaal op.

Drie Oosterhouters aangehouden na mishandeling

OOSTERHOUT: Een 16-jarige jongen uit Oosterhout is zondagmorgen rond
02.30 uur aangehouden op de Klappeijstraat. Agenten die waren bealst met horecatoezicht, werden kort daarvoor aangesproken door een 19-jarige Oosterhouter. Hij vertelde dat hij van de verdachte en enkele andere jongens zonder enige aanleiding was geslagen en geschopt. Het slachtoffer kon de 16-jarige verdachte aanwijzen waarna die werd aangehouden. De politie heeft zondag kort na het middaguur nog twee medeverdachten (15 en 16 jaar) uit Oosterhout aangehouden. De jongens meldden zich vrijwillig op het bureau aan het Europark.

Waalwijker zorgt voor overlast op verjaardagsfeestje

WAALWIJK: Een 23-jarige Waalwijker is zondagmorgen kort voor 03.30 uur aangehouden in zijn ouderlijke woning in Waalwijk-Zuid. De man, die stevig onder invloed van alcohol was, zorgde voor problemen op het verjaardagsfeestje van zijn zus en mishandelde zijn vader en een andere feestganger. Die wilden daarvan geen aangifte doen, maar agenten besloten ambtshalve de man toch mee te nemen. De Waalwijker, die al langer problemen heeft met zijn familie, is ingesloten op het bureau.

Drie zwaargewonden bij frontale aanrijding

GENDEREN: Bij een frontale aanrijding op de Provincialeweg- Zuid zijn zondagmorgen rond 02.00 uur drie personen zwaargewond geraakt. Een personenauto, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Genderen heeft vermoedelijk geprobeerd een auto in te halen waardoor hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Een auto die vanuit de tegenovergestelde richting naderde, kon het voertuig niet meer ontwijken waarna een frontale aanrijding ontstond. De inzittenden van deze auto, een 37-jarige en een 38-jarige inwoner van Eethen, raakte bij het ongeval eveneens zwaargewond. Alle gewonden moesten door de brandweer uit hun voertuig worden gehaald, omdat zij bekneld zaten. De 18-jarige bestuurder had sinds twee weken zijn rijbewijs en is overgebracht naar het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg. Daar is een bloedproef van hem afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat hij tijdens de aanrijding onder invloed was van alcohol. Van de derde auto die mogelijk bij de aanrijding betrokken zou zijn, is op dit moment niets bekend. De politie vraagt deze bestuurder zich te melden (0900-8844) om zo de exacte toedracht te kunnen achterhalen. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant stellen een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Auteur: Andre van den Hul