Politie Haaglanden

persberichten 23 september

Haaglanden, 23-09-2007

Voor de 20ste keer
Den Haag Een 27-jarige automobilist uit De Haag werd zaterdag 22 september om 04.30 uur op de Goudriaankade aangehouden. De man reed zonder verlichting en nadat politieagenten de man aanspraken bleek dat het een oude bekende was. Hij werd voor de 20ste keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De agenten namen zijn auto in beslag.

Winkeldief maakt schoon schip
Den Haag De beveiliging van een winkel aan de Volendamlaan betrapte vrijdag 21 september om 18.00 uur een 26-jarige vrouw uit Den Haag. De vrouw, werkzaam bij de supermarkt, nam voor een bedrag van 300 euro aan goederen mee zonder daarvoor te betalen. Aan het bureau bekende zij sinds mei 2007 met enige regelmaat, goederen van haar baas mee te nemen. De vrouw verklaarde dat zij de afgelopen periode voor een bedrag van 12.000 euro aan artikelen had meegenomen.

Vier aanhoudingen na geweld in de tram
Den Haag De politie hield zaterdag 22 september om 01.00 uur vier mannen (17-19) jaar aan nadat zij een medewerker van de HTM in lijn 9 hadden bedreigd en mishandeld. Het viertal werd bij de halte Melis Stokelaan/Mr P. Droogleever Fortuynweg gecontroleerd en maakte daarbij amok met het trampersoneel. Een controleur kreeg daarbij een kopstoot. Aan het bureau bleek dat enkele van de aangehouden verdachten in de tram een playstation had geroofd van een passagier (18-jaar). De jongeren zitten nog vast.

Alcoholcontrole
Den Haag Politieagenten controleerden vrijdagavond 21 september tussen 22.00 en 01.00 uur het autoverkeer op de Donau. Dertien bestuurders hadden teveel gedronken en kregen een proces-verbaal. De hoogste score was 445 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Maanweg als snelweg
Den Haag Een 50-jarige automobilist uit Den Haag gebruikte zaterdag 2 september om 21.20 uur, de Maanweg als snelweg. De man reed met 144 km/u en werd dor de politie betrapt. De politie vorderde het rijbewijs van de man direct in.

Geweld op voetbalveld
Den Haag Een voetbalduel aan de Mgr. Nolenslaan op zaterdag 22 september om 15.00 uur ontaardde in een hoop tumult. De bezoekers van het uitspelende team waren het niet eens met de beslissingen van de scheidsrechter. De 54-jarige leidsman uit Den Haag werd daarbij fysiek en verbaal bedreigd en besloot een einde aan het duel te maken. Hierna werd de Hagenaar door spelers van de bezoekende vereniging aangevallen. Spelers van het thuisspelende team wisten de scheidsrechter in veiligheid te brengen. De politie stelt een onderzoek in naar het gedrag van de spelers.

Jeugdige vernielers aangehouden
Voorburg Dankzij accuraat optreden van een 48-jarige Voorburger kon de politie zaterdag 22 september kort na middernacht op de Geestbrugweg in Rijswijk twee Delftenaren (19 en 22 jaar) aanhouden. De 48-jarige zag dat de jongeren enkele autospiegels op de Prinses Mariannelaan vernielden. Hij belde direct de politie en hield de jongeren in het oog. Het was vervolgens voor de agenten een abctje om de twee verdachten in te rekenen. Om 19.15 uur was het wederom raak. Wederom dankzij een oplettende getuige wist de politie om 21.00 uur twee Hagenaars (17-18) aan te houden. De jongeren trapten op de Koningin Julianalaan ook een spiegel van een auto.

Echt te veel
Wassenaar Een 48-jarige automobiliste uit Voorburg had vrijdag 21 september om 21.20 uur echt te veel op. Politieagenten controleerden de vrouw. Al snel bleek dat zij te veel had gedronken. Aan het bureau blies de Voorburgse 665 ugl. Haar rijbewijs werd ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Woninginbrekers aangehouden
Rijswijk De politie hield zaterdag 22 september om 04.30 uur twee mannen (23 en 25 jaar) aan op verdenking van een woninginbraak. Het tweetal werd door surveillerende agenten betrapt op het moment dat zij met een scooter uit een brandgang aan de Siergaarde wilde weglopen. Bij het zien van de politie gingen beide verdachten er vandoor. Zij konden korte tijd later in de omgeving worden aangehouden. Het tweetal had een computer bij zich die mogelijk bij een van de woningen was weggenomen.

Dief met schone tanden
Rijswijk Beveiligingspersoneel betrapte zaterdag 22 september om 11.30 uur een 42-jarige Delftenaar op winkeldiefstal. De man nam bij een drogist in het winkelcentrum In de Boogaard 30 tubes tandpasta mee zonder te betalen. De verdachte (een veelpleger uit Delft) wordt maandag 24 september voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Gewelddadige dronk
Delft Slingerend rijgedrag was zaterdag 22 september kort na middernacht voor de politie de aanleiding om een 39-jarige automobilist aan een controle te onderwerpen. De man reed zeer slingerend over Rijksweg A13. Nadat agenten de man aanspraken, greep hij een van de agenten bij de keel en verzette hij zich tegen zijn arrestatie. Aan het bureau blies de man 655 ugl. Hij werd vanwege het verzet ingesloten voor nader verhoor.

Buurtpreventie betrappen drugsdealers en autovandaal Naaldwijk Leden van het buurtpreventieteam Naaldwijk betrapten vrijdag 21 september om 20.30 uur enkele jongeren die drugs aan het gebruiken waren op de Verdilaan. Politieagenten die een onderzoek instelden, controleerden een 29-jarige Naaldwijker. De rest van het stel had kennelijk door dat zij in de gaten werden gehouden en gingen er vandoor. De 29-jarige had echter geen drugs meer op zak. Korte tijd later had het buurtpreventieteam meer succes. Zondagochtend 23 september om 02.00 uur zagen zij dat een jongen op de Mr Jan Tuningstraat tegen een autospiegel trapte. Zij waarschuwden de politie die de 16-jarige jongen uit Schipluiden aanhield.

Oplichters in de cel
Naaldwijk Twee mannen (18 en 19) probeerden zondag 23 september om
02.00 uur de ondernemer van een horecagelegenheid aan de Dijkweg op te lichten. Het tweetal betaalde met valse biljetten van 10 en 5 euro. De 36-jarige ondernemer kwam daar op tijd achter en waarschuwde de politie. Agenten arresteerden als eerste de 18-jarige inwoner uit Moerkapelle. Korte tijd later meldde de ondernemer dat ook hij een aanhouding had. In het café was een tweede persoon (19-jarige man uit Delft) betrapt met vals geld. In totaal hadden beide mannen voor een bedrag van ruim 500 euro aan vals geld op zak. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het geld. De verdachten werden voor nader verhoor ingesloten.

Man dreigt met mes
Delft De politie hield zaterdag 22 september om 03.00 uur een 30-jarige Delftenaar aan. De man bedreigde in een horecagelegenheid aan de Voldersgracht een 23-jarige bezoeker met een mes. De 30-jarige (veelpleger) werd ingesloten. De politie onderzoekt de aanleiding van het incident. Niemand raakte gewond.

Stapvoets op doorgaande weg
Delft Een 33-jarige automobilist uit Berkel en Rodenrijs reed zaterdag 22 september om 03.00 uur zo zachtjes over de Julianalaan dat surveillerende politieagenten besloten om de bestuurder te controleren. De man had teveel gedronken en blies aan het bureau 675 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Vrouw (89) zwaar gewond bij aanrijding
Delft Een 89-jarige inwoonster uit Delft raakte zaterdag 22 september om 18.20 uur zwaar gewond bij een aanrijding. De vrouw werd op de Van Foreestweg aangereden door een 28-jarige automobilist uit Almere. De automobilist verklaarde dat hij de vrouw niet zag staan vanwege de laagstaande zon. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis.

Jongen beledigt agenten
Zoetermeer Politieagenten die zaterdag 22 september om 02.00 uur een 17-jarige jongen aanspraken kregen van hem de wind van voren. De jongen leunde tegen een geparkeerde auto en gebruikte de motorkap als steun. De agenten vroegen aan de jongen of hij dat niet meer wilde doen. Hij schold echter de agenten uit waarna hij werd aangehouden.

Met drugs op stap
Zoetermeer Toezichthouders van een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraat betrapten zaterdag 22 september kort na middernacht een 19-jarige Zoetermeerder op drugsbezit. De jongen had enkele ponypacks drugs bij zich. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Mislukte wisseltruc
Zoetermeer Een 61-jarige inwoner uit Hazerswoude-Rijndijk trachtte vrijdag 21 september om 16.50 uur de beveiliging van een winkel aan de Burgemeester van Leeuwenpassage om de tuin te leiden. De man verwisselde van een artikel het prijskaartje en trachtte zo een voordeel van 60 euro te behalen. Hij viel bij de kassa door de mand en kreeg een proces-verbaal wegens oplichting.

Jongeren vernielen kelderdeur
Zoetermeer Twee Zoetermeerders (24-25) konden dankzij oplettende getuigen de rest van de nacht in de cel doorbrengen. Het tweetal werd zondagochtend 23 september om 02.30 uur betrapt terwijl zij een kelderdeur van woning aan het Haagsebos intrapten.

Slapende inbreker
Zoetermeer Een bewoner van de Kersengaarde ontdekte zaterdag 22 september om 09.15 uur een vreemde gast op zijn bank. De 48-jarige bewoner vond in zijn woonkamer een onbekende man die in diepe slaap verzonken was. Hij belde direct de politie die de inbreker wakker maakte en hem in de boeien afvoerde naar het politiebureau.