Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg zondag 23 september

TILBURG, 23 september 2007

Tilburgse veelpleger (53) aangehouden na winkeldiefstal

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag kort voor 13.30 uur een 54-jarige Tilburger aangehouden op verdenking van winkeldieftal. De man staat geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De man had bij een winkel aan het Lijnsheike diverse soorten keukengerei in zij jas gestopt. Toen de eigenaar hem daarop aansprak, vluchtte hij de winkel uit. Na een korte achtervolging kon de man de winkeldief op een nabijgelegen parkeerterrein met hulp van een gealarmeerde beveiliger in de kraag pakken en aan de politie overdragen. Bij die worsteling zou een auto beschadigd zijn.

Op enkele andere locaties in Tilburgers werden zaterdag nog eens vier winkeldieven aangehouden.

Een 25-jarige Tilburger is kort voor 12.00 uur aangehouden bij een supermarkt aan het Korvelplein. Hij wilde een pakje batterijen meenemen zonder te betalen. De winkeldief werd echter betrapt door personeel van de winkel. Op weg naar het bureau vond de Tilburger, die zich erg recalcitrant gedroeg, het nodig om een vrouwelijke agent te beledigen. Ook daarvoor kreeg hij een proces-verbaal. Na verhoor kon hij gaan.

Rond 12.50 uur werd bij een supermarkt aan de Westermarkt een 19-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Zij probeerde enkele levensmiddelen te stelen, maar een supermarktmedewerker had haar door. Met een proces-verbaal is de vrouw na verhoor heengezonden. Bij diezelfde winkel werd kort voor 15.00 uur een 46-jarige Tilburgse aangehouden. Zij had twee zakken snoep en twee kipfilets in haar tas gestoken. Met een transactie van 140 euro is zij heengezonden.

De politie hield tegen de klok van 17.00 uur een 21-jarige Tilburgse vrouw aan. Ze probeerde bij een supermarkt aan het Korvelplein een aantal toiletartikelen te stelen. Personeel die de bedoelingen van de vrouw door had, vind haar bij de uitgang op. Daar werd ze agressief en bedreigde de medewerkers. Twee van hen hebben aangifte gedaan. De vrouw is op het bureau in verzekering gesteld. Zij is ook verdachte in een andere zaak van winkeldiefstal eind augustus bij een benzinestation aan de Noordhoekring.

Tilburgse vrouw slachtoffer van tasjesroof

TILBURG: Een 20-jarige Tilburgse vrouw heeft aangifte gedaan van tasjesroof. De vrouw liep rond 15.15 uur zaterdagmiddag op de Zilverlindestraat toen plotseling een man op haar kwam afgerend en haar tas van haar schouder trok. De vrouw ging de man achterna die in een geparkeerde auto aan de Zilverlindestraat stapte. De man reed met de vrouw half in de auto nog tien tot vijftien meter verder waarna de Tilburgse moest loslaten. De verdachte is ongeveer 25 jaar, 1.75 meter en heeft donkerblond haar. Hij reed in een blauwgrijze Opel (klein model). De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Het slachtoffer mist onder andere haar portemonnee, mobiele telefoon en paspoort.

Woningbrand in Moergestel

MOERGESTEL: In een woning aan de Kloosterlaan, plaatselijk bekend als het oude gemeentehuis, is zaterdagmiddag kort voor 15.30 uur brand uitgebroken. Het betrof een middelbrand waarbij de brandweer van Oisterwijk hulp kreeg van de Tilburgse brandweer die met een hoogwerker ter plaatse kwam. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Over de schade aan het pand is niets bekend.

Twee rijbewijzen ingevorderd bij alcoholcontrole Goirlese weg

TILBURG: Bij een alcoholcontrole op de Goirlese weg ter hoogte van het complex van Willem II zijn zaterdagavond- en nacht zes automobilisten aangehouden. In twee gevallen werd het rijbewijs ingenomen, de andere vier automobilisten zaten onder de grens van 570 ug/l, maar boven de wettelijk toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Deze vier bestuurders kregen een proces-verbaal en een rijverbod. De politie zette een tiental medewerkers in voor de controle. In nagenoeg alle gevallen bleken de bestuurders van het Willem II-complex te komen.

Een 40-jarige inwoner van Biest-Houtakker spande de kroon. Hij blies 725 ug/l en kon direct zijn rijbewijs inleveren. Datzelfde gold voor een 47-jarige Goirlenaar die 685 ug/l scoorde.

De vier bestuurders die onder de 570 ug/l bleven, betroffen een 39-jarige automobilist uit Tilburg (320 ug/l), een 64-jarige inwoner van Riel (545 ug/l), een 52-jarige Goirlenaar (415 ug/l) en een 49-jarige inwoner van Berkel-Enschot (240 ug/l).

Ook op enkele andere locaties in Tilburg werden zaterdagavond- en nacht vijf automobilisten onder invloed aangehouden. Twee daarvan mochten hun rijbewijs overhandigen.

Een 37-jarige Tilburgse vrouw werd rond 23.30 uur op de Schouwburgring aangehouden. Zij blies 830 ug/l, voldoende om haar rijbewijs in te vorderen.Rond 01.45 uur werd op de Philip Vingboonstraat een 25-jarige Tilburgse automobilist aangehouden. Hij blies 415 ug/l. Een 27-jarige automobilist uit Rijen werd rond 03.30 uur op de rijksweg A58 aangehouden. De man stond op de vluchtstrook en agenten namen een kijkje. Hij blies 745 ug/l en kon dus zijn rijbewijs inleveren. Op de Ringbaan West werd rond 03.45 uur een 31-jarige Pool aangehouden. Hij blies niet minder dan 925 ug/l, ruim vier maal zoveel als de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De Pool mocht direct zijn rijbewijs overhandigen. Op de Heuvel ten slotte werd rond 04.30 uur een 45-jarige Goirlenaar aangehouden. Hij blies 360 ug/l.

Alle dronken bestuurders zijn weer op vrije voeten. Afhankelijk van de mate van dronkenschap, zullen zij zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden voor hun rijgedrag.

Tilburgse tasjesrover aangehouden

TILBURG: Een 28-jarige Tilburger is zondagmorgen rond 00.30 uur aangehouden op verdenking van tasjesroof. Een 19-jarige Goirlese vrouw op de fiets werd kort daarvoor beroofd op het Korvelplein van haar tas met inhoud (mobieltje, pinpas) beroofd, maar wist het kenteken van de auto waarin de man reed, te noteren. Agenten die reageerden op de melding van de vrouw, zagen deze auto in de Oerlesestraat rijden en na een korte achtervolging kon de bestuurder op de Bredaseweg worden aangehouden. De man reed met zijn auto op de kruising met de Diepenstraat tegen een andere auto aan. De Tilburger, die ook onder invloed van alcohol was (680 ug/, rijbewijs is ingevorderd), is in verzekering gesteld.

Tilburger aangehouden na mishandeling plaatsgenoot

TILBURG: Een 26-jarige Tilburger is zondagmorgen kort voor 05.00 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten ontvingen een melding van een 25-jarige Tilburger die vertelde dat hij bij een eettentje op het NS-plein door de verdachte was mishandeld na een conflict over een fiets. Op basis van het signalement konden agenten de 26-jarige man even later aanhouden. Hij geeft toe geslagen te hebben, maar dat zou komen omdat het slachtoffer een vrouw uit het gezelschap van de verdachte bedreigd zou hebben. Na verhoor is de 26-jarige man heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

De aanhouding werd verricht door agenten die waren belast met het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg. Verder werd een 22-jarige man uit Oisterwijk rond 02.30 uur op de Heuvel aangehouden wegens belediging van een politieagent. Hij werd gevorderd de stad te verlaten, maar deed dat niet. Vervolgens schold hij de agenten uit. Bij zijn aanhouding bood de Oisterwijker het nodige verzet.

Ook werden er elf bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen (4x), geen identificatie (1x), fout parkeren (5x) en geen verlichting op snorfiets (1x).

Auteur: Andre van den Hul