Verzamelbericht weekend

's-Hertogenbosch, 23-09-2007

Aanhoudingen na bedreiging

Uden Zaterdagmiddag zijn op de N279 ter hoogte van Veghel drie personen aangehouden. De politie kreeg de melding van een 50-jarige automobilist uit Retie (B) dat een automobilist zojuist opzettelijk een aanrijding had veroorzaakt na onenigheid bij een invoegsituatie op de A50 ter hoogte van Uden. Toen de man verhaal wilde halen werd hij door de inzittenden bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De 50-jarige man vervolgde zijn weg en belde ondertussen de politie. Deze konden de 19-jarige bestuurder uit Mierlo, een 20-jarige bijrijder uit Mierlo en een 20-jarige passagiere uit Helmond enkele ogenblikken later aanhouden. De politie heeft een life-hamer in beslag genomen. De 19-jarige bestuurder en de 20-jarige bijrijder zijn voor nader onderzoek naar de toedracht in verzekering gesteld. De 20-jarige vrouw uit Helmond is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Politie neemt harddrugs in beslag

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten in de Bruistensingel een automobilist die zich opvallende gedroeg. De man reed bijna tegen de stilstaande politieauto aan en vervolgde slingerend zijn weg. De automobilist kon in de Diezekade tot stilstand worden gebracht. De 19-jarige Bosschenaar bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en de auto was onverzekerd. In de auto troffen de agenten een hoeveelheid vermoedelijk harddrugs aan. Hierop zijn de bestuurder en een 19-jarige passagier uit s-Hertogenbosch aangehouden. Beiden zijn voor nader verhoor en onderzoek ingesloten in een politiecel.

Politie pakt huiselijk geweld aan

Oss Zaterdagnacht is in zijn woning in Oss een 52-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. Hij is in verzekering gesteld.

Uden Zondagochtend is in zijn woning in Uden een 41-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vrouw. De verdachte is ingesloten in een politiecel.

Aanhoudingen na vernielingen en steekpartij

Oss In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding dat er zojuist onenigheid was geweest in de Ortstraat. Verschillende personen zouden vernielingen hebben gepleegd aan een woning. Een 59-jarige Ossenaar kon in de tuin van een woning worden aangehouden op verdenking van het steken van een 22-jarige plaatsgenoot. De politie heeft een mes in beslag genomen. De 22-jarige Ossenaar moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan de steekwond. Hij is eveneens door de politie aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan een woning in de Ortstraat. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding en toedracht.

Politie onderzoekt overval

s-Hertogenbosch Zaterdagmiddag rond 16.50u heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Pettelaarseweg. Een man kwam de winkel binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen om geld te geven. De overvaller ging er vervolgens te voet vandoor richting de Vivaldistraat om daar op een fiets te stappen in onbekende richting. De politie heeft direct ter plaatse een sporen- en buurtonderzoek ingesteld.

Politie vordert rijbewijzen in

Geffen In de nacht van zaterdag op zondag is op de A59 ter hoogte van Geffen een 55-jarige man uit Haaren aangehouden. De man reed op zijn bromfiets en verkeerde onder invloed van alcohol. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Heusden Vrijdagnacht is in De Hoeven een 20-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en als beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd.

Oss Vrijdagnacht is in de Vivialdistraat een 38-jarige automobiliste uit Ravenstein aangehouden. De vrouw kreeg een rijverbod van vijf uur en haar rijbewijs is ingevorderd.

Nieuwkuijk Zaterdagavond is in de Nieuwkuijkseweg een 34-jarige vrouw uit Oisterwijk aangehouden. De automobiliste verkeerde onder invloed van alcohol en was in de sloot terechtgekomen. Haar rijbewijs is ingevorderd en zij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Schaijk Zaterdagnacht is in de Van der Heijdenstraat een 42-jarige man uit Ravenstein aangehouden. De automobilist kreeg een rijverbod van elf uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ledeacker Later deze zaterdagnacht is in de Vrijstraat een 38-jarige Bosschenaar aangehouden. Zijn rijbewijs is eveneens ingevorderd en de automobilist kreeg een rijverbod van negen uur.

Vught Zaterdagnacht is op de A65 een 26-jarige Bosschenaar aangehouden. De automobilist was de macht over het stuur kwijtgeraakt en in de berm terechtgekomen. De man liep als gevolg van dit ongeval letsel op aan zijn hoofd en moest hiervoor worden behandeld. De Bosschenaar verkeerde onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Automobilist rijdt door na aanrijding

Vierlingsbeek Zaterdagochtend is bij zijn woning in Boxmeer een 35-jarige man aangehouden. De man was eerder die ochtend in de Pastoor Jansenstraat tegen een geparkeerd staande auto aangereden en was vervolgens doorgereden zonder zijn gegevens kenbaar te maken aan de eigenaar van de auto. Met behulp van getuigen is de man korte tijd later door de politie aangehouden. Na verhoor op het politiebureau kon de man met een proces-verbaal zijn weg alsnog vervolgen.

Bromfietser gewond geraakt na eenzijdig ongeval

Sint Oedenrode Zaterdagmiddag rond 14.45u is bij een verkeersongeval op de Kofferen een 18-jarige bromfietser uit Sint Oedenrode gewond geraakt. De jongen is vermoedelijk tegen een stoeprand gereden, is vervolgens de macht over het stuur kwijtgeraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer is met de traumahelikopter met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. De weg is enige tijd afgesloten geweest.

Politie neemt wapens in beslag

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is in de Gruttostraat een 23-jarige man uit Hedel aangehouden. Na controle door surveillerende agenten bleek de man een dolk en een lege verpakking van een balletjespistool in zijn auto te hebben liggen. De dolk en het balletjespistool, dat in de woning van de man lag, zijn door de politie in beslag genomen.

Jongen aangehouden na gebruik pepperspray

Boekel In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat in de Kerkstraat twee 16-jarige jongens in hun gezicht gespoten waren met pepperspray. Ter plaatse heeft de politie een 16-jarige jongen uit Boekel aangehouden op verdenking hiervan. De jongen staat bij politie en justitie bekend als zogenaamde veelpleger en is ingesloten in een politiecel.

Aanhoudingen na bedreigingen

s-Hertogenbosch Vrijdagavond is in de Achtste Donk een 30-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van een 39-jarige vrouw. De Bosschenaar zou enkele ogenblikken daarvoor in de Zevende Donk de vrouw hebben geprobeerd te slaan en stenen tegen haar woning hebben gegooid. De aanleiding zou een onenigheid tussen enkele kinderen zijn geweest in het speeltuintje. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft de 30-jarige man aangehouden. Tevens werd een zogenaamd samoeraizwaard in beslag genomen. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten.

Drunen Zaterdagnacht is in de Grotestraat een 38-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man wordt er van verdacht een 24-jarige man uit Heusden hebben gedreigd te slaan met een stuk gereedschap. De onenigheid ontstond nadat er kennelijk was overgegeven in de taxibus van de man uit Waalwijk. Na verhoor op het politiebureau is de 38-jarige man weer in vrijheid gesteld.

Brandstichter aangehouden

Berlicum In de nacht van zaterdag op zondag is er brand uitgebroken in een geparkeerd staande auto aan de Dissel. De brandweer heeft de brand kunnen blussen. Na onderzoek door de politie kon direct een 35-jarige man uit Berlicum worden aangehouden op verdenking van brandstichting. De verdachte verkeerde kennelijk in verwarde toestand. Hij is ingesloten in een politiecel.

Politie neemt vals geld in beslag

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag is in de Visstraat een 39-jarige man uit Sint Michielsgestel aangehouden. De man probeerde een taxichauffeur te betalen met vals geld. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Aanhoudingen na vernielingen

Vinkel Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat een drietal jongeren vernielingen aan het plegen was aan enkele bloembakken en een fiets in de Brugstraat. Met behulp van signalementen kon de politie de drie jongens van 17, 18 en 19 jaar uit Nuland in de Van Rijckevorselweg worden aanhouden. De jongens verzetten zich hevig tegen hun aanhouding en de politie moest pepperspray gebruiken om hen onder controle te krijgen. Het drietal is voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag is in de Aartshertogenlaan een 20-jarige jongeman in zijn woonplaats aangehouden. De jongen verklaarde te zijn geraakt door een passerende auto en daarop de ruit van de auto te hebben ingeslagen. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie heeft hem aangehouden. Een 21-jarige plaatsgenoot probeerde zich met de aanhouding te bemoeien en weigerde op bevel van de agenten om te vertrekken. Hierop is hij eveneens aangehouden. Na verhoor op het politiebureau konden beiden weer met een proces-verbaal vertrekken.

Aanhoudingen na mishandelingen

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in de Birgittinessenstraat vier mannen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 50-jarige man uit Helmond. De mannen, in de leeftijden van 21 tot 28 jaar afkomstig uit Veghel, konden met behulp van signalementen worden aangehouden naar aanleiding van een ruzie in een horecagelegenheid korte tijd daarvoor. De 50-jarige man kreeg hierbij een vuistslag tegen zijn hoofd. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten in een politiecel.

Boxmeer Vrijdagnacht is in de Beugenseweg een 17-jarige jongen uit Boxmeer aangehouden. De jongen wordt er van verdacht korte tijd daarvoor, samen met twee plaatsgenoten, een 18-jarige man uit Gennep te hebben geschopt en geslagen. De aanleiding was kennelijk de fiets van een vriend van de jongen uit Gennep die werd geprobeerd te stelen in de Spoorstraat. De 17, 18 en 19-jarige verdachten zijn door de politie verhoord.

Oss Vrijdagnacht is in de Hooghuisstraat een 20-jarige Ossenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan van een 19-jarige jongen uit Molenhoek. De aanleiding is onbekend. Het slachtoffer liep als gevolg van deze mishandeling letsel op aan zijn gezicht. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Uden Zaterdagavond is in zijn woning in Uden een 52-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 48-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan een hoofdwond die hij opliep als gevolg van de mishandeling. De 52-jarige man is voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. De aanleiding van de mishandeling zou liggen in de relationele sfeer.

Gestolen kentekenplaat

Oss Vrijdagavond zijn in de Tuinstraat twee Ossenaren van 16 en 18 jaar aangehouden. Na controle door een surveillerende agent bleek de kentekenplaat van de scooter, waarop beide zaten, van diefstal afkomstig. Korte tijd later is op het politiebureau de 18-jarige eigenaar van deze scooter aangehouden. Alle Ossenaren zijn op verdenking van betrokkenheid bij diefstal ingesloten voor verhoor.