Politie Gelderland-Midden

Wageninger en Renkumer op de vuist en aangehouden
Publicatiedatum: 23-9-2007 15:05:41

WAGENINGEN - Een 24-jarige Renkumer en een even oude Wageninger zijn zondagochtend vroeg in de Wageningse binnenstad aangehouden nadat ze met elkaar op de vuist waren gegaan. De Wageninger was daarbij even buiten bewustzijn geweest. De twee kregen het rond vier uur op de Herenstraat met elkaar aan de stok toen de Wageninger op straat stond over te geven. Toen de Renkumer passeerde en vroeg of het ging zou de Wageninger dat beantwoord hebben met een kopstoot. Daarop zou de Renkumer hebben teruggeslagen waarop de Wageninger het bewustzijn verloor. Surveillerende agenten zagen het opstootje en grepen in. Beide mannen bleken onder invloed van alcohol en werden aangehouden. De Wageninger bleek bovendien onder invloed van drugs. De twee zijn ingesloten.
(07-144899)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto over de kop: passagier naar ziekenhuis

Publicatiedatum: 23-9-2007 15:04:45

BARNEVELD - Op de A30 bij Barneveld is zaterdagavond een auto over de kop geslagen. Een twintigjarige Barneveldse, die als passagier in de auto zat, liep daarbij vermoedelijk nekletsel op en moest naar het ziekenhuis. De bestuurder, een 22-jarige Lunterenaar, was met de schrik vrij gekomen. Volgens de Lunterenaar was de auto even voor elf uur tijdens het rijden onbestuurbaar geworden waarna hij in de rechter berm terecht kwam, over de kop sloeg en vervolgens weer tegen de middengeleider tot stilstand kwam. De Lunterenaar bleek niet onder invloed van alcohol. Wel heeft de politie zijn auto meegenomen voor technisch onderzoek.
(07-144763)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen vrouw
Publicatiedatum: 23-9-2007 15:04:11

EDE - Wegens huiselijk geweld tegen zijn dertigjarige echtgenote heeft de Edese politie zaterdagavond een 29-jarige man uit die stad aangehouden. De man zou volgens zijn vrouw al langere tijd mishandelingen hebben gepleegd tijdens het huwelijk. Zaterdagavond barstte kennelijk de bom nadat de Edenaar zijn vrouw hardhandig aan de haren zou hebben getrokken. Ook zou hij haar de keel hebben dichtgedrukt en gedreigd hebben haar te vermoorden. Na het voorval verliet de vrouw de woning en meldde zich bij de politie. De Edenaar werd daarop later thuis aangehouden. De man is in verzekering gesteld. (07-144655)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Inbreker gepakt dankzij vest

Publicatiedatum: 23-9-2007 15:03:32

WAGENINGEN - Omdat hij het vest aanhad van de eigenaar van een bedrijfspand aan de Kolkakkerweg kon een 35-jarige man uit Kesteren vrijdag snel ontmaskerd worden als verdachte van een inbraak. De man wordt er ook van verdacht een computerkast uit het bedrijfspand te hebben meegenomen. De 47-jarige eigenaar van het pand ontdekte vrijdagochtend vroeg dat er was ingebroken in zijn pand. Kort daarop zag hij de Kesterenaar staan die een vest droeg dat hem wel erg bekend voorkwam. De man werd samen met een getuige in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De Kesterenaar is voor onderzoek in verzekering gesteld.
(07-143957)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden na kopstoot

Publicatiedatum: 23-9-2007 15:02:35

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft vrijdagochtend een 38-jarige man uit die stad aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 39-jarige Edenaar een kopstoot te hebben gegeven in diens garagebedrijf in Wageningen. De Wageninger was daar rond acht uur als klant binnen gekomen. De garagehouder en de Wageninger kregen op een gegeven moment ruzie waarbij de Wageninger de garagehouder een kopstoot zou hebben gegeven. De Edenaar liep daarbij een hoofdwond op. Gewaarschuwde agenten troffen de Wageninger nog in het bedrijf aan. Nadat getuigen het verhaal van de garagehouder bevestigden werd de Wageninger aangehouden. De man bekende en kreeg van justitie een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen. De Wageninger is inmiddels weer op vrije voeten.
(07-143911)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---