Politie Twente

Persberichten Politie Twente zondag 23 september 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Almeloër aangehouden na bedreiging buurtbewoner

Almelo

De politie hield op zaterdag 22 september aan de Melkweg in Almelo een 25-jarige Almeloër aan. De 25-jarige bedreigde een 58-jarige buurtbewoner en verzette zich hevig bij zijn aanhouding.

Op zaterdag 22 september kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een melding dat er onenigheid was aan de Melkweg in Almelo. Ter plaatse trof de politie een 58-jarige Almeloër aan die vertelde dat hij was bedreigd door een buurtbewoner. Toen deze buurtbewoner, een 25-jarige Almeloër, zich even later bij het gesprek met de agenten voegde, laaiden de gemoederen weer op. Agenten maanden de 25-jarige om zijn woning binnen te gaan om de rust in de straat weer terug te laten keren. De 25-jarige wilde echter niet zijn woning in en gooide een fles naar een van de agenten. Deze kon de fles net ontwijken. Een tweede persoon die in de woning aanwezig was, een 42-jarige Almelose, beledigde de agenten en bedreigde de 58-jarige Almeloër. Zowel de 25-jarige Almeloër als de 42-jarige Almelose zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 25-jarige verzette zich hevig bij zijn aanhouding en bleef de agenten beledigen en bedreigen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 42-jarige kon het bureau in de loop van de middag weer verlaten met een dagvaarding.
(07-123799)

Man betrapt autokraker

Enschede

Een 33-jarige Rotterdammer is op vrijdag 21 september aangehouden aan de Molenstraat in Enschede. Een 27-jarige man uit Nordhorn (D) betrapte hem op diefstal.

Op vrijdag 21 september zag een 27-jarige man uit Nordhorn (D) omstreeks 15.00 uur dat er werd ingebroken in zijn auto. Een man had de ruit van zijn auto vernield en was op zoek naar waardevolle spullen. Toen de man de 27-jarige Duitser zag zette hij het op een lopen. De Duitser achtervolgde de man en kon hem aan de Molenstraat in Enschede aanhouden. De politie nam de man, een 33-jarige Rotterdammer, van de 27-jarige over en bracht hem voor verhoor over naar het politiebureau. Bij de 33-jarige werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Dit is door de politie in beslag genomen. De Rotterdammer is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-123549)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Bornerbroek

De politie heeft op vrijdag 21 september het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Daarlerveen. Hij reed onder invloed van drank op de Kanaalweg in Bornerbroek en veroorzaakte een eenzijdige aanrijding.

Op vrijdag 21 september kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding van een aanrijding op de Kanaalweg in Bornerbroek. Een 32-jarige automobilist uit Daarlerveen wilde een binnendoor weggetje nemen. Op de Kanaalweg in Bornerbroek verloor hij ter hoogte van het viaduct met de Entersestraat de macht over het stuur en reed een greppel in. De 32-jarige en zijn 22-jarige bijrijder uit Vriezenveen raakten gewond bij de aanrijding en werden ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel. Omdat agenten roken dat de 32-jarige bestuurder onder invloed was van alcohol werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar wees de ademanalyse een promillage uit van 1,9. Het rijbewijs van de Daarlervener is door de politie ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-123743)

Duo bedreigt en steelt rookwaar

Almelo

Een 45-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Almelo zijn op vrijdag 21 september door de politie aangehouden nadat zij in een cafetaria aan de Perenstraat in Almelo rookwaar hadden gestolen en daarbij de eigenaar en zijn vrouw bedreigden.

Op vrijdag 21 september kreeg de politie omstreeks 22.00 uur een melding dat een man en een vrouw rookwaar hadden gestolen uit een cafetaria aan de Perenstraat in Almelo. Daarbij bedreigden ze de 31-jarige eigenaar van de cafetaria en zijn vrouw. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de 45-jarige man nog in de cafetaria aanwezig. De eigenaar kon daarom de agenten de bewuste man aanwijzen. De 37-jarige vrouw was inmiddels niet meer in de cafetaria aanwezig. De politie hield de 45-jarige man aan en bracht hem over naar het politiebureau. Agenten stelden een onderzoek in naar de 37-jarige vrouw en hielden haar aan in een woning aan de Kalkovenweg in Almelo. De man en vrouw uit Almelo zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-123746)

Motorrijder gewond bij frontale aanrijding

Rijssen

Een 30-jarige motorrijder uit Rijssen is op zaterdag 22 september gewond geraakt bij een frontale aanrijding met een auto op de Ligtenbergerdijk in Rijssen.

Op zaterdag 22 september reed een 32-jarige automobilist uit Rijssen omstreeks 19.00 uur over de Ligtenbergerdijk in Rijssen. Over diezelfde weg kwam hem vanuit de richting Rijssen een motorrijder tegemoet. Door onbekende oorzaak verloor de motorrijder, een 30-jarige man uit Rijssen, de macht over het stuur en begon te slingeren. De 32-jarige automobilist zag de 30-jarige motorrijder op zich af komen en kon een aanrijding niet voorkomen. De motorrijder belandde na de aanrijding in de sloot naast de weg. Hij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. De politie heeft ter plaatse een onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding.
(07-124118)

14-jarige bedreigd met mes

Westerhaar-Vriezenveensewijk

De politie hield op zaterdag 22 september een 18-jarige Enschedeër aan. Hij bedreigde in een horecagelegenheid aan de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk een 14-jarige Vriezenveense met een mes.

Op zaterdag 22 september kreeg de politie een melding dat beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid aan de Sibculoseweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk omstreeks 19.00 uur een man hadden aangehouden. De man, een 18-jarige Enschedeër, had toenadering gezocht tot een 14-jarige Vriezenveense. Toen deze vertelde niet van de toenadering gediend te zijn bedreigde de Enschedeër haar met een mes. De politie nam de Enschedeër over van het beveiligingspersoneel en nam hem mee naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-124077)

Politie houdt veelpleger aan

Enschede

Een 32-jarige Enschedeër is op zondag 23 september door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede in de nacht van 22 op 23 september.

Op zondag 23 september omstreeks middernacht kwam een 19-jarige Enschedeër erachter dat een ruit van zijn woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede was ingegooid en dat er spullen waren verdwenen die op het balkon stonden. Hij schakelde hierop direct de politie in. Aan de hand van een signalement van getuigen kon de politie even later in een woning aan de Haaksbergerstraat een 32-jarige Enschedeër aanhouden. De 32-jarige, die veelpleger is, werd meegenomen naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-124185)

Enschedeër richt ravage aan in café

Enschede

Een 40-jarige Enschedeër is op zondag 23 september aangehouden in een café aan de Bolwerkstraat in Enschede. Hij mishandelde hier een 36-jarige Enschedeër en sloeg de boel kort en klein.

Op zondag 23 september kreeg de politie omstreeks 03.30 uur een melding van een ruzie in een café aan de Bolwerkstraat in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een chaos aan in het café. De toegangsdeur was vernield en er was met barkrukken gegooid. Een café-gast die behoorlijk onder invloed van drank verkeerde, was vervelend geweest tegen andere gasten aan de bar. Toen hij de eigenaar vertelde dat hij zijn drankrekening niet kon en wilde betalen werd de man gesommeerd het café te verlaten. De man, een 40-jarige Enschedeër, was het hier niet mee eens en begon ineens om zich heen te slaan. Hij raakte hierbij een 36-jarige Enschedeër in het gezicht. De 36-jarige Enschedeër werkte de 40-jarige naar de grond en hield hem in afwachting van de politie in bedwang. Agenten hielden de 40-jarige aan en namen hem mee naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-124321)

Erger voorkomen door kordaat optreden getuige

Almelo

In het Hagenborghpark in Almelo is op zaterdag 22 september een 14-jarige Almelose lastig gevallen door een 80-jarige Almeloër. Door een oplettende getuige kon de man worden aangehouden en werd erger voorkomen.

Op zaterdag 22 september kreeg de politie omstreeks 14.00 uur een melding dat een meisje werd lastig gevallen door een man in het Hagenborghpark in Almelo. Een 14-jarige Almelose was in het park aangesproken door een man die haar onzedelijke voorstellen deed. Een oplettende getuige zag het tafereel, vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Aan de hand van een signalement van de getuige hield de politie de man, een 80-jarige Almeloër, aan de Mennistenhoek in Almelo aan. De 80-jarige werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-123975)

Waarschuwing voor zakkenrollers

Enschede, Hengelo, Almelo

De politie waarschuwt het winkelend publiek voor actieve zakkenrollers in Enschede, Hengelo en Almelo. Dit gebeurt met name op de marktdagen.

Nadat in de laatste weken al meerdere meldingen waren binnengekomen van zakkenrollen, blijken er het afgelopen weekend wederom slachtoffers van zakkenrollers te zijn gevallen.

Bij de politie zijn tot nu toe twee gevallen in Enschede bekend, zes gevallen in Hengelo en vier in Almelo.

Om te voorkomen dat men slachtoffer wordt van zakkenrollen adviseert de politie waardevolle spullen goed op te bergen en bij zich te dragen. Voorkom dat mensen bij het pinnen van geld mee kunnen kijken en laat u niet afleiden.

Wanneer men toch slachtoffer wordt van zakkenrollerij is het verstandig hiervan aangifte te doen op het politiebureau of via www.politie.nl