Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Hilversum, 23 september 2007

FINALISTEN Q-MUSIC RUIMTEREIS BEKEND

De zes finalisten voor de Q-music Ruimtereis zijn bekend! Op de selectiedag van 22 september in het Q-music Space Center namen ruim 150 luisteraars het tegen elkaar op. Door het beantwoorden van verschillende vragen over een film, het overwinnen van de hindernisbaan en de zoektocht naar de ruimtevaarder wisten deze zes finalisten de andere kandidaten te verslaan.

Mark Snoeren uit Nieuwegein (33)

Waarom ik de derde Nederlander in de ruimte moet zijn? Omdat met hele leven uit een kick moet bestaan. De ruimtereis is daar een prima onderdeel van. De reis zal mij de boost geven die ik nodig heb.

Lennart Quispel uit Amsterdam (34)

Waarom ik? Omdat mijn achternaam met een Q begint.

Madeleen Driessen uit Abcoude (35)

Ik moet de derde Nederlander in de ruimte worden, omdat ik de meest Nederlandse Nederlander ben die er is. Als Frau Antje (ambassadrice van Nederlandse kaas) heb ik op 30 april 2004 Andre Kuipers en zijn Russische en Amerikaanse collega-astronauten op de steppe in Kazachstan terug op aarde verwelkomd met een stukje Nederlandse kaas. Dat was al een droom die uitkwam. Nu nog Antje in Space!

Betty Veenman uit Naarden (22 / wordt dinsdag 23)

De reden dat ik me heb opgegeven is dat ik niets liever wil dan de jongste vrouw in de ruimte te zijn!

Jeroen van den Dungen uit Eindhoven (25)

Ik moet de derde Nederlander in de ruimte worden, omdat dit de laatste kans is dat ik door iemand anders dan mijn meisje tot een hoogtepunt kan worden gebracht voor ik haar mijn 'eeuwige' trouw beloof.

Giovanna Zeydel uit Doorwerth (28)

Ik wil heel graag de derde Nederlander en de eerste Nederlandse vrouw in de ruimte worden, omdat ik boven mezelf wil uitstijgen en de wereld in heel ander perspectief zou willen zien. Ik zou het helemaal te gek vinden ook door mijn fascinatie voor wat zich daar hoog boven ons afspeelt.

Aankomende week nemen de kandidaten het tegen elkaar op in het programma Je dag is Goed. Iedere ochtend om 07.00 uur ontvangen de finalisten van Jeroen van Inkel een opdracht. Degene die deze het beste uitvoeren gaan door naar de volgende ochtend. Op vrijdag nemen de twee finalisten het tegen elkaar op. De uitslag maakt Menno Barreveld op vrijdag 28 september tussen 16.00 en 19.00 uur bekend. Dan is duidelijk wie de Q-music Astronaut wordt en zich de derde Nederlander in de ruimte mag noemen.

Meer informatie over de kandidaten, de selectiedag, foto's en filmpjes zijn te vinden op www.q-music.nlIngezonden persbericht