Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Overwinning Renger van der Zande in Barcelona

BARCELONA, 23 SEPTEMBER 2007 - Een mijlpaal voor Renger! Zijn eerste overwinning in de Euroseries Formule 3 die hij vandaag realiseerde op het circuit Catalunya in Barcelona was zeer overtuigend. Met een forse voorsprong besliste de juniorcontract rijder van Mercedes een hectische race in zijn voordeel. Hij liet daarbij de kracht zien die hij in dit seizoen heeft opgebouwd met zijn Prema team.

Opnieuw demonstreerde Renger van der Zande zijn mogelijkheden met starten. Met een blitz start vertrok hij uit de kopgroep en nam meteen afstand. De polepositie rijder Eduardo Piscopo liet zijn auto afslaan, waardoor er een crash ontstond met de rijders daarachter. Renger was toen al vertrokken met de snelle jongens die ook vrij baan hadden zoals Jakes en Dillmann. In bocht drie kwam de safetycar op de baan. Na de zesde ronde benutte Renger de code groen zeer adrem. Hij sloeg meteen een gat ten opzichte van Jakes en Dillmann en de rest van het peloton. Daarna bouwde hij ronde na ronde gestaag zijn voorsprong uit. De feedback uit de pits over de groeiende voorsprong gaf de jonge Rookie uit Nijmegen vleugels.
Met een voorsprong van vijf en een halve seconde op Dillmann en Mailleux en met veel grotere voorsprong op Beumi. Hülkenberg en Jakes stoof Renger over de finish. Grote vreugde was er bij het Prema Team uit Vicenza, dat al een paar jaar niet meer de smaak van de overwinning heeft geproefd.

ANGELO ROSIN (Teambaas): " Renger en Prema hebben aan het begin van het jaar voor elkaar gekozen in overleg met Mercedes. Inzet was het steen voor steen bouwen aan de kwaliteit van de auto, het samenspel en uiteraard het talent van Renger. Deze overtuigende overwinning bewijst voor ons het gelijk van de keuze en de moed van het management achter Renger."

RENGER VAN DER ZANDE : "Wauw , dit ging gaaf... Ik viel prachtig in het startschot en vloog weg. De groene vlag na de Safety Car wist ik gelukkig goed te benutten. De feedback uit de pit over mijn rondetijden gaf me vleugels en zo kon ik mijn voorsprong systematisch uitbouwen. Ik was niet meer te houden en reed helemaal in de flow. Het is ook een ode aan mijn vrienden van Q Dance en alle stille vrijwilligers die me helpen. Dit is het begin !!”

UITSLAG RACE 02 F3 EURO SERIES BARCELONA
01. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, 40:34.663

02. Tom Dillmann (FRA), ASM Formule 3, + 05.560s
03. Franck Mailleux, (FRA), Manor Motorsport, + 06.515s
04. Dani Clos (SPA), Signature-Plus, + 12.918s