Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekeind van 22 en 23 september

Zaanstreek-Waterland, 23-09-2007

Motoragent gewond; doorrijder aangehouden

Zaandam, 23 september, 12:54 uur

Een 44-jarige Zaandammer is aangehouden nadat hij een 32-jarige motoragent onderuit reed en ervandoor ging. De motoragent begeleidde samen met een collega een particuliere auto op weg naar het ziekenhuis. In de auto zat een vrouw met weeën. De politie-escorte reed over de Heijermansstraat toen een van de motoragenten door nog onbekende oorzaak door een automobilist in zijn rechterflank werd geraakt. De motoragent kwam ten val, echter de automobilist reed door. Maar het kenteken werd genoteerd en het signalement van de bestuurder en de auto werden doorgegeven via de meldkamer van de politie. De politie trof de auto even later zonder bestuurder aan op de Lobeliusstraat. De 44-jarige tenaamgestelde werd voor zijn woning aan de Poelenburg aangehouden. De motoragent is naar het ziekenhuis overgebracht met vermoedelijk een gecompliceerde voetbreuk. De afdeling Verkeersondersteuning van de politie doet onderzoek naar de toedracht.

Graffitispuiter sluit weddenschap

Purmerend, 22 september, 19:10 uur

Een 18-jarige Purmerender is aangehouden wegens het spuiten van graffiti. Surveillerende agenten zagen een aantal personen op de parkeerplaats staan voor voetbalvereniging De Wherevogels. Een van hen spoot met een spuitbus witte verf op de weg. De jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar vertelde hij dat het ging om een weddenschap. Hij zou voor 50, - uitgedaagd zijn om de grond te bekladden. De spuitbus is inbeslaggenomen. De jongen verklaarde spijt te hebben en wil de schade vergoeden.

Politiehond bijt verdachte

Zaandam, 23 september, 01:41 uur

De politie heeft zaterdagnacht tijdens de aanhouding van een 43-jarige verdachte op de Zuiddijk een diensthond ingezet. Tijdens de aanhouding raakten twee agenten gewond. De agenten reageerden op een melding van een vechtpartij voor een horecagelegenheid op de Zuiddijk. De portier had twee mannen van 22 en 43 jaar de toegang geweigerd en werd vervolgens mishandeld. Toen de politie arriveerde werden beide verdachten door de portier en omstanders in bedwang gehouden. De agenten namen het tweetal over. De 43-jarige verdachte bood hevig verzet tijdens zijn aanhouding en schopte wild om zich heen. Een agente werd in haar buik geraakt. Tijdens de aanhouding brak een vensterraam van de horecagelegenheid uit de sponning. Een achtergebleven glasscherf verwondde de tweede agent in zijn elleboog. Na meerdere waarschuwingen om het verzet te staken werd de diensthond ingezet die de verdachte op commando in zijn kuit beet. Daarna kon de Zaandammer worden ingerekend. De verdachte werd onder begeleiding van de politie naar de huisartsenpost gebracht waar een tetanusprik werd gegeven en de bijwond is schoongemaakt. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is in de cel opgesloten. De elleboog van de agent is gehecht in het ziekenhuis.

Oude dame bekneld in boekenkast

Oosthuizen, 22 september, 17:06 uur

De politie werd zaterdagmiddag gebeld vanwege een bejaarde dame die in haar woning bekneld zat met haar scootmobiel. De vrouw was vanuit haar scootmobiel voorovergevallen en met haar hoofd in de boekenkast terechtgekomen. Ze zat nu klem tussen de boekenkast en haar wagentje. De hulpdiensten hebben haar kunnen bevrijden. Ze is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Overlastgevende jeugd weggestuurd

Landsmeer, 22 september, 03:00 uur

De politie heeft na een overlastmelding van jeugd in Landsmeer een grote groep jongeren weggestuurd, hun namen genoteerd en twee bekeuringen uitgeschreven. Om drie uur zaterdagnacht kwam een overlastmelding binnen. De politie zag een groep van ongeveer 25 jongeren door de Dorpsstraat lopen. Zij werden gesommeerd weg te gaan en hun namen werden opgeschreven. Tijdens het wegsturen van de jeugd zagen de agenten een 19-jarige jongeman rijden in een scootmobiel. Echter zonder licht, gordel en hij kon geen identiteitsbewijs tonen. Agenten hebben de jongeman naar huis gebracht en tevens de ouders aangesproken op het gedrag van hun zoon. De jongen kreeg 2 bekeuringen.

Kluis leeg bij woninginbraak

Krommenie, 23 september, 00:32 uur

Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan naar een inbraak in een woning aan de Snuiverstraat waarbij onder meer de kluisinhoud werd gestolen. Men is vermoedelijk binnengekomen door het keukenraam te verbreken met een schroevendraaier. Naast de kluisinhoud is ook een zilveren kandelaar en een mobiele telefoon meegenomen.

Aanhangwagen in de brand

Purmerend, 22 september, 00:27 uur

Een aanhangwagen met daarop een grote hoeveelheid bouwafval heeft vrijdagnacht vlam gevat. De aanhangwagen stond op de Kadoelenstraat tussen andere geparkeerde auto's. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. De politie verricht technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Mishandeld om sigaret

Purmerend, 23 september, 02:00 uur

Een 24-jarige man heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. Het slachtoffer fietste zaterdagnacht rond 02.00 uur met twee vriendinnen na een avondje stappen over de Bovenlandsestraat in de richting van de Purmer Zuid. Ter hoogte van de busbrug werden zij aangesproken door een drietal dat bij de bushalte stond. Een meisje en twee jongens. Er werd naar de fietsers geroepen om een sigaret. De jongen antwoordde dat hij niet rookte. Een van de jongens uit het bushokje ging voor de fietser staan en schreeuwde agressief om een sigaret. Vervolgens werd de 24-jarige Purmerender knock-out geslagen. Hij heeft ernstig gezichtsletsel opgelopen waarvoor hij is behandeld in het ziekenhuis. Getuigen die nog niet zijn gehoord door de politie worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Purmer, via 0900-8844.

Laatst gewijzigd 23-09-2007 15:54 | © Politie Zaanstreek-Waterland |