Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|   |'t Loo - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed  |

De politie heeft zondagnacht (23/9) het rijbewijs van een 23-jarige man uit de gemeente Oldebroek ingevorderd omdat hij onder invloed van alcohol een personenauto bestuurde.

De man bleek omstreeks 02.15 uur bij een politiecontrole op de Bovenstedwarsweg onder invloed van alcohol. Hij blies 1 promille. Omdat de man wordt aangemerkt als beginnend bestuurder is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Beginnend bestuurders zijn strafbaar bij een alcoholpercentage van 0,2 promille. Een beginnend bestuurders heeft een rijbewijs welke is afgegeven op of na 30-3-2002 en welke nog geen 5 jaar in zijn bezit is.
Het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt ingenomen vanaf 0,8 promille. Het rijbewijs van andere bestuurders wordt ingenomen vanaf 1,3 promille.
|   |Doornspijk - Rijbewijs van laagvlieger ingevorderd    |

Het rijbewijs van een 20-jarige inwoner van Nunspeet is zondagnacht (23/9) door de politie ingevorderd omdat hij met veel te hoge snelheid over de Zuiderzeestraatweg reed.

Agenten reden omstreeks 02.15 uur over de Zuiderzeestraatweg in de richting van Nunspeet toen zij met hoge snelheid werden ingehaald door de inwoner van Nunspeet. Zijn snelheid bleek uiteindelijk 139 km per uur te zijn. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur. Het rijbewijs van de jongen is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.
|   |Elburg - Woninginbraken                  |

Bij twee woningen in Elburg is zaterdag 22 september tussen 00.30 uur en 08.30 uur ingebroken.

De daders hadden het voorzien op een woning aan de Luttekenstraat en een woning aan de Passetstraat. In beide gevallen zijn de daders via de achterzijde de woning binnengegaan. Vervolgens werden kasten en lades doorzocht, waarna onder andere geld, mobiele telefoons, een laptop en een fotocamera werden weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken.
|   |Emst, Harderwijk,Putten - Rijden onder invloed      |

De politie heeft zondag 23 september verschillende bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed.

Bij een controle op de Vaassenseweg in Emst blies een 22-jarige inwoonster van Emst 0,99 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Een 17-jarige jongen uit Putten reed omstreeks 00.00 uur met een passagier op een bromfiets over de Plantage in Harderwijk. Zij droegen geen helm. Bij het zien van de politie reed de jongen weg. Hij werd korte tijd later op de Burgemeester Numankaan aangehouden. Na controle bleek hij onder invloed van alcohol. Hij blies 0,5 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 39-jarige automobilist uit Epe blies tijdens een alcoholcontrole op de A28 bij Harderwijk , 0,5 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Bij een controle op de Havendam in Harderwijk bleek een 23-jarige inwoner van Harderwijk onder invloed van alcohol een personenauto te besturen. Hij blies 1,4 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

Een 45-jarige inwoner van Putten werd omstreeks 18.30 uur op de Groeneveltstraat in Putten betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1,3 promille. Omdat de man al eerder was betrapt op het rijden onder invloed en omdat hij al een rij-ontzegging had werd zijn auto inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.
|   |Hulshorst - Zwaar gewond na ongeval op adventure terrein |

Een 23-jarige vrouw uit Hengelo (O) is zaterdagmiddag 22 september zwaar gewond geraakt nadat ze op een zogenaamd adventure terrein aan de Harderwijkerweg onder een auto bekneld raakte.

Omstreeks 16.30 uur reed een jeep vanaf een heuvel naar beneden over het parcours. Hierbij reed de jeep tegen een stilstaande jeep aan die voor een greppel stond. De vrouw uit Hengelo liep op dat moment net achter de stilstaande jeep en kwam onder de jeep in de greppel terecht. Doordat het lestel van de vrouw er zeer ernstig uitzag kwam een traumahelikopter ter plaatse. De vrouw is later met bekkenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle.
De arbeidsinspectie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
|   |'t-Harde - Motorrijder gewond bij aanrijding       |

Een 51-jarige motorrijder uit de gemeente Loon op Zand is zondag 23/9 omstreeks 10.50 uur bij een verkeersongeval op de A28 gewond geraakt.

De man maakte deel uit van een grote groep motorrijders en reed op de linkerrijstrook om voertuigen op de rechterrijstrook in te halen. Hierbij werd hij plotseling aangereden door een autobus die van de rechterrijstrook naar de linker rijstrook uitweek. De motorrijder verloor hierdoor de controle over zijn voertuig en sloeg over de kop, waarna hij in de middenberm terechtkwam. De passagier van de motorrijder raakte niet gewond. De motorrijder zelf is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De autobus die werd bestuurd door een 37-jarige man uit Hilversum reed na het ongeval door, maar werd door twee andere motorrijders uit de groep achterhaald. De exacte toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht.

Einde berichten
---

---

---

---- --