Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans / Yolanda Dols
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 23 september 2007
Opmerkingen ( geen

Limburg-Zuid; grootschalige alcoholcontrole

Vrijdag heeft de politie tussen 20:00 uur en ongeveer 05:00 uur in Limburg-Zuid op diverse plaatsen gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer in het kader van een landelijke alcoholcontrole.

In Maastricht werden in totaal ruim 640 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Deze controles werden gehouden aan de Tongerseweg, de Maasboulevard, De Avenue Céramique en de Prins Bisschopsingel. Zeven personen kregen een proces-verbaal omdat zij teveel hadden gedronken. Ook in Gulpen (Rijksweg) en op de provinciale weg tussen Nijswiller en Baneheide controleerde de politie. Daar kregen van de bijna 400 gecontroleerde bestuurders drie personen een proces-verbaal, omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. Verder werden ook in Beek aan de Wethouder Sangerstraat en in Geleen aan de Rijksweg-Zuid bestuurders verzocht een blaastest te ondergaan. Van de meer dan 350 bestuurders bleken er zeven te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Kerkrade; man beroofd van geld en sportschoenen

Een 28-jarige man uit het Duitse Herzogenrath is afgelopen nacht op straat beroofd van zijn beurs, zijn identiteitskaart, een gsm-toestel en zijn sportschoenen. Dat gebeurde op het Eindervoetpad nadat hij een horecagelegenheid aan de Einderstraat had verlaten met vier mannen. Buiten gekomen probeerde de mannen om hem verdovende te middelen te verkopen. Omdat hij hier niet op inging, namen de vier hem mee naar het voetpad, waar zij hem sloegen en trapten. Ook zou één van de daders een pistool op de man hebben gericht. De politie heeft de straatroof in onderzoek.

Wittem; beschonken bestuurder veroorzaakt aanrijding

Gisteravond reed een 34-jarige man uit Mechelen op de Rijksweg in Nijswiller tegen een geparkeerd staande auto aan. Door de klap schoot deze auto door en raakte vervolgens een tweede auto die daar ook geparkeerd stond. De eerste auto stond pas enkele ogenblikken in het parkeervak; de bestuurster was zojuist samen met haar kind uit de auto gestapt. De man die het ongeluk had veroorzaakt, werd met nekklachten naar het ziekenhuis in Heerlen overgebracht. Daar bleek da hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Geleen; vluchtende automobilist veroorzaakt aanrijding op autosnelheid

Een 46-jarige man uit Heemskerk kreeg afgelopen nacht de schrik van zijn leven toen de bestelbus waarin hij reed, plotseling van achteren werd aangereden door een personenauto. Dit gebeurde op de A2, rijrichting Maastricht-Eindhoven, niet ver van de afslag richting Born. De man had de auto enkele ogenblikken eerder al zien aankomen in zijn achteruitkijkspiegel en zag toen dat de auto met bijzonder hoge snelheid dichterbij kwam. Omdat de linkerrijstrook ter plaatse was afgezet in verband met werkzaamheden, reed de man op de rechterrijstrook. Toen de man ter hoogte van het signaleringsbord reed - waar door middel van een pijl stond aangegeven dat de linkerrijstrook was afgesloten en dat men moest invoegen op de rechterrijstrook - voelde de man een harde klap tegen zijn bestelauto. Terwijl hij alles in het werk moest stellen om zijn voertuig op de weg te houden, zag hij een auto letterlijk langs zijn bestelauto vliegen. De auto kwam in de berm terecht en sloeg diverse malen over de kop om uiteindelijk achter de vangrail tot stilstand te komen. De hevig geschrokken bestuurder van de bestelauto verleende onmiddellijk eerste hulp aan de man die in de personenauto zat. De bestuurder - een 49-jarige man uit Spaubeek - werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Onderzoek wees uit dat de man zowel het signaleringsbord als de bestelbus had geraakt met zijn voertuig.

Waarschijnlijk is de man dezelfde persoon die enkele minuten voor het ongeluk bij een alcoholcontrole in Geleen tot tweemaal toe een stopteken van een politieagent negeerde. De politieagent moest daarbij opzij springen om te voorkomen dat hij door de personenauto van de man werd geraakt. Een motoragent zette daarbij de achtervolging in, maar hij slaagde door de zeer hoge snelheid van de auto er niet in deze in te halen. De achtervolging begon in Geleen op de Rijksweg-Zuid en werd op de A-76 voortgezet. Ter hoogte van de afslag richting Eindhoven (A2), was de auto uit het zicht van de agent geraakt. Deze staakte daarop de achtervolging en wilde bij de afslag Born weer omdraaien. Toen hij echter de auto langs de kant zag liggen, stopte de agent. Merk en kleur van de auto kwamen overeen met de auto die hij zojuist nog had achtervolgd.

Hoensbroek/Heerlen; landelijke alcholholcontrole

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in het kader van een landelijke alcoholcontrole op de Emmaweg in Hoensbroek, de Mijnspoorweg en Imstenraderweg in Heerlen en de Akerstraat in Brunssum controles uitgevoerd.
Er werden 915 blaastesten afgenomen. Zeven personen hadden te veel gedronken en kregen een proces-verbaal uitgereikt.

Mechelen; dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding.

Een 46-jarige inwoner uit Gulpen heeft afgelopen nacht op de Bommerigerweg in Mechelen een aanrijding veroorzaakt. De automobilist raakte met zijn voertuig twee lichtmasten en sloeg over de kop. De man kon op eigen kracht uit het voertuig komen. Bij controle bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Zowel de twee lichtmasten als de auto liepen flinke schade op.

-------------------------------------

---- --