Politie Limburg-Noord

Politie bekeurt dronken bestuurders
Datum: 23-09-2007
Tijd bericht: 17:11
Plaats: Regio Limburg-Noord
In het weekend werden op diverse plaatsen in de regio 10 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Het alcoholpercentage in hun bloed varieerde van 150 aag bij een beginnend bestuurder tot 1145 aag (is ruim vijf keer de toegstane hoeveelheid). Vier bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en bij twee bestuurders werd een bloedproef afgenomen.
Het rijgedrag van een 27-jarige Poolse man viel zaterdagavond op, waarna hij gecontroleerd werd op de Maasbrachterweg in Echt. Hij bleek een alcoholpercentage in zijn bloed te hebben, dat ruim 5 keer de toegestane hoeveelheid betrof. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten. Hij kon zich niet legitimeren en was zo dronken, dat hij niet meteen gehoord kon worden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Een 21-jarige man uit het Belgische Genk verloor zaterdagnacht op de Bocholterweg in Weert de macht over het stuur en ging met zijn auto over de kop. Van hem werd een bloedproef afgenomen.
Een 25-jarige man uit Meijel liep vrijdagnacht tegen de lamp op de Zonnedauw in Meijel. Hij botste op die weg tegen een geparkeerde auto en liep weg. Hij werd even verderop door de politie aangetroffen en aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.