Politie Zeeland


---


Z-2878-2007 Alcoholcontrole, Zeeuwsch-Vlaanderen
Afgelopen nacht werd alcoholcontrole gehouden op de volgende locaties: N61/Tivoli - IJzendijke, Bredestraat - Oostburg, Rondweg - Draaibrug, Rondweg - Sluis, Rijksweg/Brieversweg - Eede.
Het is onbekend bij hoeveel bestuurders een blaastest werd afgenomen. Zeven bestuurders kregen een rijverbod van enkele uren. Drie automobilisten, waarvan één beginnend bestuurder, moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze veel teveel hadden gedronken.
Een 66-jarige automobilist uit Sas van Gent die zaterdag om 21.15 uur in de Komsestraat werd gecontroleerd, moest eveneens zijn rijbewijs inleveren. De man had 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

O-2879-2007 Gestolen snorfiets weer terecht, Goes
Een snorfiets, die zaterdagavond uit de achtertuin van een woning in de Pasteurstraat in Goes werd gestolen, is weer terecht.
De eigenaar zag in de J.P. Coenstraat een jongen bij de daar geparkeerde snorfiets staan en waarschuwde de politie. De jongen, een 12-jarige uit de gemeente Terneuzen, werd aangehouden. Hij verklaarde de snorfiets in opdracht van een onbekende man te hebben weggenomen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

O-2880-2007 Rijden onder invloed, Oosterscheldebekken
Op de Eendrachtsweg in Tholen werd zondag om 01.15 uur een 26-jarige automobilist uit Vleteren (B) betrapt op rijden onder invloed.
De man had bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en kon zijn rijbewijs inleveren.

Ook een 51-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland is zijn rijbewijs kwijt.
De politie zag dat de man, die met een snelheid van circa 130 km/h vanuit Renesse over de Stoofweg in de richting van Serooskerke reed, de hele rijbaan nodig had. Op de Stoofweg kreeg hij al een stopteken, maar hij stopte pas op de Serooskerkseweg. Een blaastest wees uit dat de man bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Op het politiebureau kwam er nog een bootje cocaïne tevoorschijn. De man is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.

O-2881-2007 Duikongeval bij Dreischor
Bij Dreischor vond zondag omstreeks 12.00 uur een duikongeval plaats.
Instructeurs en cursisten waren in het buitenwater aan het duiken. Tijdens een van de oefeningen ging iets mis waardoor een 31-jarige cursist uit Tilburg in paniek naar boven schoot. Vermoedelijk vergat hij uit te ademen en klapte zijn long. Hierna zakte hij bewusteloos naar de bodem. De eigenaar van de duikschool, een 33-jarige man uit Raamsdonkveer zag het gebeuren. Hij dook naar beneden en vond op 10 m diepte de 31-jarige in levenloze toestand. Eenmaal aan de kant werd het slachtoffer gereanimeerd en naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Welke verwondingen de man heeft opgelopen en hoe het met hem is is niet bekend.

Politie Zeeland