Politie Zeeland


---


W-2882-2007 Middelburger aangehouden
In de Korte Geere in zijn woonplaats werd zondag om 04.15 uur een 27-jarige Middelburger aangehouden.
De man was even daarvoor betrokken geweest bij een opstootje in een horecazaak op de Vlasmarkt en had daar enkele klappen uitgedeeld, o.a. aan een evenoude plaatsgenoot. Deze deed aangifte van mishandeling. De aangehouden Middelburger, die toegaf als eerste geslagen te hebben, deed eveneens aangifte. Geen van de betrokkenen liep ernstig letsel op.

O-2883-2007 Vernielingen in 's-Heerenhoek
Op de Molendijk in 's-Heerenhoek werden zondag om 02.45 uur 10 jongeren uit de gemeente Middelburg aangehouden.
Deze jongeren, in de leeftijd tussen 16 en 28 jaar, hadden na een avondje stappen de ruitenwisser van een personenauto vernield, verkeersborden uit de grond getrokken en platgetrapt en op een geparkeerde bestelbus geslagen. De politie werd gewaarschuwd door de eigenaar van de personenauto die wakker was geworden van het lawaai. De jongeren werden na het afleggen van een verklaring zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Z-2884-2007 Aanhoudingen en vechtpartijtjes in Terneuzen
In de Nieuwstraat in Terneuzen werden zondag om 06.10 uur twee Terneuzenaars van 22 en 25 jaar aangehouden.
De 22-jarige stond te rappen en op het moment dat surveillerende agenten voorbij liepen rapte hij iets beledigends over de polite. De 22-jarige kreeg verschillende vorderingen om de Nieuwstraat te verlaten. Toen hij hieraan niet voldeed werd hij aangehouden. De 25-jarige probeerde de aanhouding te voorkomen en werd eveneens aangehouden.
Even later ontstond in de Nieuwstraat een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Zij werden, met behulp van een diensthond, uit elkaar gehaald. Later werden deze groepen in de Dijkstraat nogmaals gescheiden.

O-2885-2007 Aanrijding in Wissenkerke
Bij een aanrijding, zondag om 14.50 uur op de kruising Oost Westweg / Porvincialeweg in Wissenkerke, raakten twee personenauto's beschadigd.
Een 85-jarige Vlissingse automobilist reed over de Provincialeweg, komende uit de richting van Wissenkerke. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende 55-jarige bestuurder uit Capelle aan den IJssel.

O-2886-2007 Diefstal uit auto, Noordwelle
Op de Rampweg in Noordwelle werd zondag tussen 13.00 en 15.30 uur een personenauto opengebroken.
Uit de auto werd een leesloep weggenomen. Ook wilde de auto niet starten en bleek ook de accu gestolen te zijn.