Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors
23-9-2007; Betreft tweede wedstrijd verslag Grand Prix Japan, circuit Motegi ( 4.801 m)

Danny Webb (13e) pakt eerste punten in Motegi

In een uitstekende en uitgekiende race heeft Danny Webb de eerste punten van het seizoen gepakt tijdens de A-Style Grand Prix of Japan. In de natte warm-up sessie liet Webb al zien zich als een vis in het water te voelen door als 17e de sessie af te sluiten. In de race knalde Webb van zijn 29e startplek en wist zich beetje bij beetje naar voren te werken om te finishen op de 13e plaats. Het weekeinde, dat begon met een geblesseerde Joey Litjens (hersenschudding) en een valpartij van Danny Webb, eindigde zo voor het De Graaf Grand Prix-team in een klein feestje.

De start was erg goed en Webb wist in de eerste ronde van de 29e naar de 21e plaats op te klimmen. Al snel kwam hij in een groep terecht die vocht om de 15e plaats. Dankzij een aanral uitvallers reed Webb halverwege de race op de 16e plaats en was het devies consolideren. Webb duelleerde met Gadea, die in een eerder stadium van de race was gevallen, en wist hem te passeren en zelfs een gaatje te slaan. Het volgende slachtoffer was Koyama, die er ook aan moest eraan geloven. Dat bracht Webb op de 12e positie. Alleen Pesek - ook gevallen in de natte omstandigheden - kon inlopen op Webb. Die liet zich niet gek maken door de Tsjech en liet hem expres passeren om geen risico's te nemen en de 13e positie veilig te stellen.

Danny Webb: "Ik kan nog niet geloven dat ik hier punten heb gepakt. Het was een moeilijke race, vooral de laatste vijf ronden. Ik keek alleen maar achterom, nadat ik Gadea en Koyama was gepasseerd. Op het pitbord zag ik dat Pesek eraan kwam en ik dacht: 'Ik neem geen risico's, ik pak de punten.' Dit is echt super. Ik had al een goed gevoel gekregen in de warm-up en ook de start was geweldig. Ik probeerde zo constant mogelijk te rijden zonder al te veel risico's. Gelukkig werkte deze strategie en profiteerde ik ook van de uitvallers. Maar ja, iedereen rijdt in dezelfde weersomstandigheden. Dit is een goede opsteker voor mijzelf en uiteraard het team. Ik wil dan ook iedereen in het team bedanken en ik hoop dat we deze lijn kunnen voortzetten voor de rest van het seizoen."

Jarno Janssen:" Dit is een geweldige opsteker voor het team en uiteraard voor Danny. Het is erg jammer dat Joey niet heeft kunnen rijden hier want ik denk dat ook hij een uistekende wedstrijd had kunnen rijden. Nu net zo voor het einde van het seizoen denk ik dat het voor Danny een stuk beter zal de rest van het seizoen. Hij heeft even in een dal gezeten een aantal wedstrijden geleden maar hij is sterk terug gekomen. Cheapeau!"

Hans Spaan:"Dit is natuurlijk een geweldig resultaat! In 2004 zijn we weer begonnen door deel te nemen aan de 125GP klasse en nu hebben we de eerste punten binnen. Ik vond Danny al sterk rijden in de warm-up sessie en ik vermoedde al dat hij ook in de natte race goed zou presteren. Ik ben erg blij voor hem en net zoals Jarno al aangaf is dit een enorme opsteker voor het team."

Uitslag 125cc kwalificatie
Voor de volledige 125cc race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag 250cc kwalificatie:
Voor de volledige 250cc race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

Uitslag MotoGP klasse (tot 800cc 4-takt):
Voor de volledige MotoGP race uitslag en actuele WK-standen surft u naar www.motogp.com onder de button RESULTS

************