Hulpverleningsregio Haaglanden


Kelderbrand Jan Vosstraat Den Haag

Den Haag, 23-09-2007

Kelderbrand verwoest opgeslagen spullen

Vanmiddag is even na half vier brand ontstaan in een kelderbox aan de Jan Vosstraat in Den Haag. Veel spullen die waren opgeslagen zijn verwoest.

De brand is ontstaan in een kelderbox van een drie woonlagen tellend portiekflat. Een omstander belde de alarmcentrale met de melding van veel rookvorming uit de kelderruimte.

Bij aankomst van de brandweer was de portiek helemaal gevuld met rook. De brandweer heeft daardoor twee ramen boven in de portiek uit het kozijn genomen, zodat de rook weg kon. In een woning op de bovenste etage was een gezin aanwezig. Zij stonden op het balkon aan de voorzijde van het gebouw. Er was geen direct gevaar voor deze mensen, maar de brandweer had voor de zekerheid een hoogwerker opgesteld. Zo kon het gezin bij gevaar direct van het balkon weggehaald worden.

Beneden in de kelder had de brandweer veel last van losse spullen en fietsen. Niet alleen de kelderboxen stonden vol, maar vooral in de gangen was veel opgeslagen. Dit maakte het moeilijk voor de brandweer om snel bij kern van de brand te komen. De brand was echter binnen een kwartier meester.

De getroffen kelderbox is door de brandweer leeggehaald. Ook de andere spullen die los in de gangen stonden zijn naar buiten gehaald. Het kon allemaal als verloren worden beschouwd.

De brand is vermoedelijk door brandstichting ontstaan. De politie stelt een onderzoek in.

Melding : 15:39 Uur
Ter plaatse: 15:44 Uur
Brand meester: 16:00 Uur
Einde incident: 16.53 Uur
Ingezet personeel: 18
Ingezette voertuigen: 6