GTI NV

Energy Efficiency Congres 2007

Zaltbommel, 19 juli 2007

Op 24 september vindt het Energy Efficiency Congres en Nationaal Energie Debat 2007 plaats in de Passenger Terminal Amsterdam. Toonaangevende sprekers uit wetenschap, bedrijfsleven, politiek en natuur- en milieuorganisaties zoomen in op de rol die techniek kan spelen bij energiebesparing en emissiereductie. Sprekers als Tony Frost - voormalig CEO World Life Fund Zuid-Afrika en Prof. Dr. Lucas Reijnders (Stichting Natuur & Milieu en hoogleraar Milieukunde) geven hun visie en confronteren daarmee het publiek. En aan de hand van praktijkcases en toelichting op innovaties wordt duidelijk hoe kostenbesparing én energiebesparing kunnen hand in hand gaan. Tijdens Het Nationaal Energie Debat dat ?s middags plaatsvindt, discussiëren Hans Alders, Lucas Reijnders, Jan Pronk, Jan Terlouw, Harry Hendriks (Philips Electronics Nederland), Hans Altevogt (Greenpeace), en Edo van den Assem (GTI NV) over (on)waarheden, (on)mogelijkheden en te nemen acties op het gebied van energie en klimaat. Technisch dienstverlener GTI initieert het congres vanuit haar verantwoordelijkheid en dagelijkse betrokkenheid bij het thema. Met het congres creëert GTI een platform waar kennis en ervaring op het gebied van energie efficiency samenkomen.

Stijgend energieverbruik leidt tot milieuvervuiling en klimaatverandering. Hoe kunnen we de energievraag terugdringen, duurzame bronnen inzetten en fossiele brandstoffen zo schoon mogelijk aanwenden zònder onze concurrentiepositie te schaden? Dat is het thema dat centraal staat tijdens het Energie Efficiency Congres en Nationaal Energie Debat 2007. Het congres stelt vragen als: welke oplossingen zijn het meest effectief? Welke technieken zijn er voor handen en leveren zowel economisch als voor het milieu het meest op? Wat kunnen ondernemers, organisaties, overheid en wetenschap doen? Het debat wordt daarbij niet geschuwd. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd om mee te discussiëren en hun mening te toetsen. Zij gaan naar huis met toepasbare ideeën waarmee ze in hun eigen bedrijfsomgeving concreet aan de slag kunnen. Het congres is interessant voor beslissers en beïnvloeders uit de segmenten industrie en utiliteit.

Prikkelende sprekers
Tijdens het congres onder leiding van Charles Groenhuijsen geven (inter)nationale sprekers hun visie op wat de wereld nú nodig heeft. De Amsterdamse wethouder Marijke Vos opent het congres en spreekt over de duurzame stad. Tony Frost - voormalig CEO World Life Fund Zuid-Afrika - confronteert het publiek. Hij maakt zichtbaar op welke wijze de keuzes die wij nu maken van invloed zijn op volgende generaties. Prof. Dr. Lucas Reijnders (Stichting Natuur & Milieu en hoogleraar Milieukunde) schetst de stand van het land op milieugebied. In een business case komt aan de orde hoe een automotive bedrijf zijn fabriek volledig CO2-vrij produceert.

Nationaal Energie Debat 2007
Aan het Nationaal Energie Debat wordt deelgenomen door Hans Alders (Commissaris van de Koningin in Groningen en lid Adviescommissie Emissiereductie), Lucas Reijnders, Jan Pronk (voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening & Milieu), Jan Terlouw (oud-vice Premier en Minister van Economische Zaken), Harry Hendriks (directievoorzitter Philips Electronics Nederland), Hans Altevogt (campagneleider Klimaat & Energie van Greenpeace), en Edo van den Assem (CEO GTI NV). Het debat draait om de mogelijkheden en onmogelijkheden, gewenste en ongewenste gevolgen van energiebesparing en alternatieve energiebronnen.

Noviteitencarrousel en ?technisch bewijs?
De noviteitencarrousel introduceert de allernieuwste technologieën op het gebied van energie efficiency. De congresbezoeker vindt er uiteenlopende innovaties voor energie- en kostenbesparing. Van ingenieus eenvoudig tot grootschalig en complex. Tot slot levert het congres het bewijs dat techniek helpt. Bezoekers krijgen inzicht in technieken, als warmte- en koudeopslag in gebouwen of de inzet van biodiesel. Het nieuwbouwproject Oosterdokseiland waarbij gebruik van duurzame energie 65% CO2-reductie oplevert is slechts één van de referentieprojecten die aan bod komen.
---

Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, de Europese leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties, evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer.

SUEZ Energy Services telt 66 000 medewerkers en realiseerde in 2006 een omzet van 10,7 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.