Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Apeldoorn- Vrouw lichtgewond bij kop-staart botsing

Een 45-jarige vrouw uit Arnhem is zondagavond 23 september lichtgewond geraakt bij een kop-staart botsing. Rond 20.30 uur botsten twee personenauto's op de A50 onder Klarenbeek op elkaar.

Een 37-jarige man uit Bemmel, rijdend in de richting van Arnhem, moest in verband met filevorming remmen. De 22-jarige bestuurder uit Arnhem die achter hem reed kon niet op tijd tot stilstand komen en botste met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van de auto van de man uit Bemmel. De 45-jarige vrouw die bij de Arnhemmer in de auto zat liep licht letsel op aan haar borst en buik.

Apeldoorn- Gouden armband weg bij woninginbraak

Tijdens afwezigheid van de bewoners is zondag 23 september bij een inbraak in een woning aan de Zwaanssprengweg in Apeldoorn een gouden armband ontvreemd.

Door een ruit te vernielen wist de dader binnen te komen en werd de woning doorzocht. De politie is een onderzoek gestart.

Apeldoorn- Gestolen auto in Heerde aangetroffen

De personenauto die in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 september bij een garagebedrijf in Apeldoorn ontvreemd werd, is diezelfde nacht teruggevonden langs de A50 onder Heerde.

De auto stond geparkeerd bij een pand aan de Lage Brink in Apeldoorn. In het pand werd ingebroken en de auto werd ontvreemd. Diezelfde nacht troffen surveillerende politiemensen de auto langs de A50 in Heerde aan. De auto gaat terug naar de eigenaar.

Apeldoorn- Brand in woonwagen

Een woonwagen aan de Veenweg in Apeldoorn is zondagmiddag 23 september door nog onbekende oorzaak in brand geraakt. Er is niemand gewond geraakt.

De brand werd rond 13.00 uur gemeld. De brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijk is de brand door kortsluiting ontstaan. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Apeldoorn- Vrouw bekogeld met steen

Een 30-jarige vrouw en haar twee kleine kinderen zijn zondagmiddag 23 september bekogeld met een steen. De steen werd vermoedelijk door een tweetal jongens vanaf het dak van de Prinsenschool aan de Meester van Hasseltlaan gegooid. De vrouw en kinderen werden niet geraakt.

De vrouw reed met haar twee kinderen in kinderzitjes op haar fiets langs de school, toen er plotseling een steen in haar richting gegooid werd. Ze zag twee jongens op het dak van de school wegduiken. De politie heeft de jongens niet meer aangetroffen.

Apeldoorn- 60 blaastesten bij alcoholcontrole

De politie heeft zondagavond 23 september op verschillende locaties in Apeldoorn 60 blaastesten afgenomen. Eén bestuurster bleek onder invloed van alcohol. Later in de nacht werd bij een routinecontrole een tweede bestuurder betrapt.

Tijdens de alcoholcontroles bleek op de Kerklaan een 53-jarige autobestuurster uit Apeldoorn onder invloed van alcohol. Ze werd aangehouden en op het politiebureau blies de vrouw 0,9 prom. Ze kreeg een rijverbod en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Later in de nacht bleek een 42-jarige man uit Apeldoorn bij een routinecontrole op de Pythagorasstraat alcohol te hebben gebruikt. Hij werd aangehouden en blies op het bureau 1,3 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man volgt een proces-verbaal.

Apeldoorn- Politie waarschuwt voor pinpasfraudeurs

De politie waarschuwt voor mogelijke pinpasfraudeurs die telefonisch contact leggen en daarna aan de deur proberen de pinpas en code van de bewoners te bemachtigen.

Bij de politie zijn de afgelopen weken een tweetal concrete meldingen daarover binnengekomen. Men probeert met name ouderen op deze manier op te lichten. Bij bewoners aan de Jachtlaan en Bructerenlaan is geprobeerd hen op deze manier op te lichten. Gelukkig gaven de bewoners hun bankpasgegevens niet af en bleef het bij een poging.