Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Theaterstuk LEF speelt: De Brandgrens

Van 25 september tot donderdag 13 december 2007 wordt het theaterstuk De Brandgrens opgevoerd door theatergroep Rotterdams LEF. Dit theaterstuk gaat over Rotterdam anno 2007.

In het stuk staat de wijk Spangen in brand, waarna er rellen uitbreken in de stad. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de opstand en de rellen op Curaçao, in 1969 waar de vaders van de spelers uit het stuk destijds bij betrokken waren.

In het theaterstuk wordt uitgespeeld wat deze jongeren er toe bracht om te doen wat ze deden. Is het vuur op Curaçao wel echt gedoofd, of smeult het nog steeds na? En steekt het bijna veertig jaar later zijn vernietigende kop weer op, hier in Nederland, in een maatschappij waar de verharding steeds meer toeneemt? Rotterdams LEF wil met haar voorstellingen een artistiek antwoord geven op maatschappelijke ontwikkelingen in de samenleving. Vorig seizoen speelde Rotterdams LEF de voorstelling Kwaad Bloed over de moord op scholiere Maja Bradaric op scholen en in theaters in Nederland. Op vrijdag 28 september wordt het stuk in Theater Hal 4 opgevoerd om 13.00 en 20.15 uur. Daarna wordt het stuk nog twee keer opgevoerd op dezelfde locatie, op woensdag 12 en donderdag 13 december, om 20.15 uur. Voor meer informatie over deze voorstelling en Rotterdams LEF, kijk op www.theaterhal4.nl.