Gemeente Capelle a/d IJssel

Bezoek college aan sportparken

Op dinsdag 25 september brengt het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel een bezoek aan drie sportparken in de gemeente. Met dit bezoek hervat het college - na het zomerreces - de cyclus van maandelijkse werkbezoeken binnen de gemeente.

Voor het bezoek aan de accommodaties wordt deze keer van de fiets gebruik gemaakt (bij slecht weer wordt uitgeweken naar auto/bus). De rondleidingen op de sportparken worden begeleid door de projectleiders Stedelijke Ontwikkeling en Welzijn. Zij vertellen wat de consequenties en veranderingen zijn van de herontwikkeling per sportpark. Voor Schenkel is dit al heel concreet, voor Couwenhoekseweg en het Blinkertgebied minder concreet, maar een bezoek ter plaatse moet ervoor zorgen dat de informatie levendiger en tastbaarder wordt. Het complete programma voor deze middag vindt u in het attachment. De besturen van de sportverenigingen zijn uitgenodigd om mee te fietsen danwel aanwezig te zijn bij (een van) de rondleidingen.

Ook voor u geldt dat u van harte bent uitgenodigd bij dit collegebezoek aanwezig te zijn en u per fiets aan te sluiten. Graag hoor/lees ik van u vooraf of u van deze uitnodiging gebruik wilt maken.

Met vriendelijke groet,

Leon Romeyn

Leon P.F. Romeyn
Woordvoerder/Bestuursvoorlichter
Gemeente Capelle aan den IJssel
telefoon 010 - 284 82 28
e-mail l.p.f.romeyn@capelleaandenijssel.nl

Programma collegebezoek sportparken dinsdagmiddag 25 september:

13.00 uur vertrek per fiets vanaf het gemeentehuis (bij slecht weer met auto/bus)

13.00 uur - 13.15 uur reistijd naar sportpark Couwenhoek

13.15 uur - 14.15 uur rondleiding sportpark Couwenhoek door de projectleider en de stedenbouwkundige van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling mevrouw Joke Meijer en de heer Marcel Hermans

14.15 uur - 14.30 uur reistijd naar het Blinkertterrein en sportpark 't Slot

14.30 uur - 15.45 uur rondleiding Blinkertterrein en Sportpark 't Slot door de projectleider en de stedenbouwkundige van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling mevrouw Joke Meijer en de heer Marcel Hermans met onderweg een pauze bij voetbalvereniging Capelle

15.45 uur - 16.00 uur reistijd naar sportpark Schenkel

16.00 uur - 17.00 uur rondleiding sportpark Schenkel door de projectleider van de afdeling Welzijn en Educatie de heer Martijn van Hulsteijn

17.00 uur - 17.45 uur afsluitende activiteit in het clubhuis van korfbalvereniging KCC: presentatie door Kees Stans (voorzitter KCC) over de visie van KCC op het toekomstige gebruik en beheer van sportpark Schenkel. Tevens wordt een hapje en een drankje geserveerd.

17.45 uur Einde programma

Nadere toelichting op het programma:

De rondleidingen vinden plaats door de projectleiders van de afdelingen Stedelijke Ontwikkeling en Welzijn en Educatie. Zij zullen vertellen wat de mogelijke consequenties en veranderingen zijn van de herontwikkeling per sportpark.

Voor sportpark Schenkel is dit al heel concreet, voor de sportparken Couwenhoek en 't Slot en het Blinkertgebied is het minder concreet, maar een bezoek ter plaatse zorgt ervoor dat het allemaal wat levendiger en tastbaarder wordt.

Ter ondersteuning worden plattegronden van de sportparken aan deelnemers uitgedeeld. Voor Couwenhoek, 't Slot en het Blinkertterrein gaat het om de bestaande situatie. Voor sportpark Schenkel wordt een plattegrond van zowel de huidige als de beoogde toekomstige situatie uitgedeeld.

Als afsluitende activiteit vertelt Kees Stans (KCC) tot slot hoe hij aankijkt tegen multifunctioneel gebruik van het sportpark (door onderwijs, voor sportstimulering etc.) en hoe het beheer geregeld zou kunnen worden. Hierdoor wordt ook meteen concreet ingegaan op het toekomstig gebruik en gaat het nog meer leven.

Wij nodigen u uit om op deze middag aanwezig te zijn bij (één van) de rondleidingen. Daarnaast wordt de lokale en regionale pers uitgenodigd.

Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Het college van burgemeester en wethouders,
namens deze,
het hoofd van de afdeling Welzijn en Educatie,

J.J. Lucieer.


---- --