Gemeente Geertruidenberg


Startnotitie A27 Lunetten-Hooijpolder

Onderzoek naar aanpak verkeersproblemen

In de startnotitie A27 Lunetten-Hooijpolder stelt Rijkswaterstaat voor vier alternatieven als mogelijke oplossing voor de doorstromingsproblemen op de A27 te onderzoeken. In het onderzoek worden bij alle alternatieven de effecten meegenomen van tolheffing en invoering van een kilometerprijs. De aanleg van een tunnel onder en een brug over de Merwede en de locatie en hoeveelheid van aansluitingen worden eveneens onderzocht.

Inzage startnotitie

U kunt de startnotitie inzien in de gemeentewinkel en in Theek 5 in Geertruidenberg, de bibliotheken van de Brabantse Delta, het provinciehuis Noord-Brabant, Rijkswaterstaat in 's Hertogenbosch en het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag. Ook kunt u de startnotitie downloaden via: www.rijkswaterstaat.nl/A27.

Informatiebijeenkomsten

Rijkswaterstaat organiseert drie informatiebijeenkomsten over het project, de voorgestelde alternatieven voor uitbreiding van de capaciteit van deze weg en de effecten daarvan. De bijeenkomsten worden gehouden op:


- Dinsdag 25 september in Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10 in Gorinchem.


- Dinsdag 2 oktober in Zalencentrum Boelaars, Keizersdijk 48 in Raamsdonksveer.


- Dinsdag 9 oktober in Hotel Roskam, Plein 25 in Houten.

De bijeenkomsten beginnen om 18.30 uur met een informatiemarkt die om 19.15 uur wordt gevolgd door een centrale presentatie. Aansluitend vindt er vanaf 20.45 uur een hoorzitting plaats. Tijdens de hoorzitting kunt u mondeling reageren op de inhoud van de startnotitie.

Inspraakreactie

Belangstellenden kunnen vanaf 12 september t/m 23 oktober reageren op de startnotitie. Inspraak kan leiden tot aanpassing van het onderzoek voor het milieueffectrapport zoals in de startnotitie wordt voorgesteld. De reacties worden na 23 oktober gebundeld en kunnen dan worden ingezien. Uw schriftelijke reactie kunt u t/m 23 oktober sturen naar: Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat, A27 Lunetten-Hooijpolder, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag, of via internet www.inspraakpunt.nl of per e-mail inspraakpunt@inspraakpunt.nl.