DAAD project Rotterdam geniet internationale belangstelling

20/09/2007 14:07



DAAD



Rotterdam, 20 september 2007 - DAAD, het initiatief van ondernemersvereniging Netwerk 010, CWI, UWV en Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft voor het Zakenfestival dat op 25 en 26 september plaatsvindt een bezoek ingepland van internationale overheidsvertegenwoordigers uit Europa, die dit succesvolle Rotterdamse arbeidsmarktproject verder willen bestuderen. Het succes van DAAD heeft grote belangstelling in Europa gewekt en wordt nu al gezien als voorbeeld voor een groot aantal Europese steden.

"Het feit dat DAAD sinds de oprichting in 2005 al 2900 langdurig werklozen aan een baan heeft geholpen bij Rotterdamse ondernemingen trekt de belangstelling van het buitenland. De aanpak van DAAD, met de individuele arrangementen voor elke werkloze, is een werkwijze die innoverend is en goed werkt", aldus Hans Broere, manager van DAAD. "Tijdens het bezoek van de afgevaardigden aan Rotterdam willen we deze formule nader uitleggen en het buitenland er kennis mee laten maken."

Vertegenwoordigers uit onder andere Antwerpen, Edinburgh, Herne, Newcastle en Wiesbaden zullen aanwezig zijn tijdens het Zakenfestival. De internationale gasten zullen deze dagen diverse plekken in Rotterdam bezoeken en zo een duidelijk beeld vormen van de werking van DAAD. Ze gaan een bezoek brengen aan de kansenzones en de haven in Rotterdam. Als afsluiting staat er een workshop over DAAD gepland in het WTC.





http://www.daadwerkt.nl