Gemeente Moerdijk


De gemeenteraad van Moerdijk organiseert drie beeldvormende bijeenkomsten over onderwerpen, waarover de raad binnenkort besluiten wil nemen. Om zich een goed beeld te vormen over hetgeen er leeft binnen de gemeente, willen de raadsleden met u in gesprek komen.

U bent dat ook van harte uitgenodigd voor de volgende onderwerpen:

INDUSTRIETERREIN MOERDIJK

Dinsdag 25 september vanaf 19.30 uur in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen.
Het industrieterrein Moerdijk is één van de motoren van de Moerdijkse economie. In een bestemmingsplan Industrieterrein Moerdijk is vastgelegd welke soorten bedrijven op het industrieterrein mogen en wat zij mogen bouwen. Dat plan dateert van 1993.

Sindsdien is er veel veranderd in regels en wetten, vooral voor milieu en externe veiligheid.
Daarom gaat de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het industrieterrein integraal herzien.
Onderwerpen die in het bestemmingsplan in ieder geval aan bod komen:
- de verdeling van de soorten bedrijven over het terrein,
- de gebruiks- en bouwmogelijkheden per bedrijf en
- de uitstraling van het terrein op de omgeving.

VOLKSGEZONDHEID

Woensdag 26 september vanaf 19.30 uur in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen. De gemeente stelt elke vier jaar een nieuw gemeentelijk volksgezondheidsplan op. Op welke punten moet de gemeente de komende jaren inzetten? Uw inbreng en die van GGD, GGZ, de Thuiszorg, Stichting De Markenlanden, belangenorganisaties, huisartsen,

Novadic Kentron, Stichting SVT Informele Zorg West-Brabant vormen de bouwstenen van een nieuw beleidsplan dat de gemeenteraad vaststelt.

Evaluatie van het actieplan Gemeentelijk Volksgezondheidsplan 2004 2006;
Beeldvorming gemeentelijk volksgezondheidsplan 2007.

VEILIGHEID

Donderdag 27 september vanaf 19.30 uur in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis in Zevenbergen. Kan Moerdijk veiliger? De gemeenteraad stelt hierover het gemeentelijke veiligheidsbeleid opnieuw vast. Het is een kapstok, waaraan veiligheidsthemas worden opgehangen. U discussieert op deze bijeenkomst met veiligheidspartners als politie, brandweer, Stichting De Markenlanden, Havenschap Moerdijk,

winkeliersverenigingen, dorps- en stadsraden, horeca, schoolbesturen en woningbouwcorporaties.

Op de agenda staan veiligheid en gevoel van veiligheid binnen de volgende velden: veilige woon- en leefomgeving, bedrijvigheid en veiligheid, jeugd en veiligheid, fysieke veiligheid, integriteit en veiligheid. Op welke punten moeten de gemeente Moerdijk en de veiligheidspartners de komende 4 jaar investeren?