Ramadan Festival lezingen: financieren 'gematigde' islam en Salafisme

24/09/2007 12:39



Stichting Samenbinding



Het Ramadan Festival organiseert deze week twee lezingen over kernpunten in het islamdebat, te weten Funding 'Moderate' Islam en Everything you always wanted to know about Salafism .

Dinsdag 25 september staat de vraag of de overheid "gematigde" islamitische groepen moet financieren centraal. Of is dergelijke steun in strijd met het beginsel van scheiding van kerk en staat? De lezing met paneldiscussie Funding 'Moderate' Islam wordt in de Grote Kerk in Den Haag gehouden vanaf 18:00 uur. Interim-directeur van de ISBO Yassin Hartog en Islamoloog Nico Landman (Universiteit Utrecht) praten mee.

De tweede lezing Everything you always wanted to know about Salafism gaat in op de vraag of de streng islamitische stroming het Salafisme inderdaad staatsgevaarlijk is. Volgens de AIVD is dit namelijk het geval. Diverse experts uit binnen- en buitenland, waaronder Sadek Hamid en Stephane Lacroix, bespreken de ontwikkeling van deze stroming in diverse landen. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met ISIM en vindt plaats op donderdag 27 september vanaf 18:00 uur in het World Trade Center in Arnhem.

Beide lezingen worden georganiseerd in het kader van het Ramadan Festival en zijn mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Ramadan Festival beoogt ontmoetingen en gesprekken te stimuleren tussen moslims en niet-moslims. Vanwege de maand Ramadan wordt er een iftarmaaltijd geserveerd na zonsondergang (rond 19:45 uur).

Toegang en diner is gratis
Reserveren via lezingen@ramadanfestival.nl
Meer informatie: www.ramadanfestival.nl





http://www.ramadanfestival.nl


Noot voor de redactie: