Politie Limburg-Noord

Vier zaken in Plaats Delict Limburg op L1-TV

In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma Plaats Delict Limburg op dinsdag 25 september a.s. roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vier misdrijven:

Brandstichting in Heel
In de nacht van maandag 3 september werd onder een overkapping van een paviljoen van stichting Daelzicht in Heel brand gesticht in een container met waszakken. Door oplettendheid van personeel kon voorkomen worden dat de brand oversloeg op het paviljoen, waarin op dat moment 9 bewoners lagen te slapen. De politie roept getuigen op zich te melden

Diefstal vakantiegeld in Venlo
3250 euro voor het betalen van haar vakantie zat er in de portemonnee van een mevrouw uit Venlo, toen deze werd gestolen uit haar jas. Ook haar bankpasje zat erin. En dat pasje kan misschien wel leiden naar de dief, want niet veel later probeerde de man met de bankpas te pinnen bij een bank in Venlo. De politie toont beelden waarop de dader te zien is.

Gestolen creditcard in Venlo
In dit geval werd een tas gestolen van achter de toonbank van de Debitel-winkel aan de Vleesstraat in Venlo. Daarin zaten onder meer een pinpas en een creditcard. Op bewakingsbeelden in de telefoonwinkel is de diefstal goed te zien. Duidelijk is dat het gaat om 3 mannen die de winkel binnen komen en de tas meenemen. Met de gestolen creditcard wordt er bij een benzinepomp in Helenaveen 30 euro gepind. Daarna proberen de dieven 390 euro af te rekenen met de creditcard bij de Take-it in Helmond. Op de beelden van die bewakingscamera is in ieder geval te zien dat hier twee van de drie daders bij betrokken waren.

Diefstal met geweld in Maastricht
Op vrijdag 10 augustus kwam een klant iets ruilen in een winkel in Maastricht. Een tijd later zag een verkoopster dat de man er met een doos lego vandoor ging. De verkoopster ging de man achterna en werd vervolgens met een mes bedreigd. De politie toont goede beelden van de man in de uitzending en vraagt mensen die hem kennen, contact met haar op te nemen.

Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf 25 september op de internetsite www.plaatsdelictlimburg.nl. Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie hebt over een van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 - 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 - 8844 (lokaal tarief) bellen. Ook kunnen mensen bellen met het nummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.