Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 24/09

TILBURG, 24 september 2007

Overval Tilburg in Opsporing Verzocht

TILBURG: Dinsdagavond besteedt het AVRO televisie programma Opsporing Verzocht aandacht aan een overval die op zaterdag 4 augustus jl. plaats vond in Tilburg. In de uitzending is een reconstructie te zien van dit incident. Het opsporingsprogramma wordt uitgezonden via Nederland 1 en begint om 21.45 uur. De herhaling is op woensdagmiddag om 13.20 uur via Nederland 2.

In de vroege ochtend van zaterdag 4 augustus schrikt een bewoner van een woning/atelier aan de Gennepstraat in Tilburg wakker van glasgerinkel. Als hij poolshoogte gaat nemen ziet hij vier gemaskerde mannen voor zich staan. Het slachtoffer wordt door de mannen mishandeld, zijn echtgenote en beide kinderen worden bedreigd. De man wordt gedwongen enkele sieraden af te geven. Als de politie ter plaatse verschijnt, vluchten de daders snel weg via de achterkant van de woning. Op hun vlucht verliezen zij een deel van de buit en het vuurwapen.

Het is niet uitgesloten, dat de daders gebruik hebben gemaakt van een gestolen Ford Escort Clipper. Op de vrijdag voor de overval werd die gestolen vanaf de Fokkerhof in Tilburg en werd een dag na de overval teruggevonden in het Wilhelminakanaal in Tilburg.

Van de daders zijn de volgende signalementen bekend:

De eerste dader viel op door zijn lengte

- hij is 1.90m lang

- heeft een smal, wat mager postuur

- voor zijn gezicht droeg hij een soort sluier van gladde stof
- een zwart petje zonder klep op zijn hoofd
Van dader 2 kunnen we zeggen, dat dat de kleinste van de vier was: zo rond de 1.65 m tot 1.70 meter. Dader 3 is iets langer: 1.70 tot 1.75 meter. De vierde dader is vermoedelijk van Antilliaanse afkomst en heeft een donker huidskleur.

Politie onderzoek dodelijk verkeersongeval

TILBURG Bij een frontale aanrijding tussen een personenauto en een vrachtauto is vanmorgen op de Burgemeester Bechtweg is een 47 jarige automobilist uit Valkenswaard om het leven gekomen.

Het 47 jarige slachtoffer reed rond 08.30 uur als bestuurder in een auto over de Burgemeester Bechtweg, komende uit de richting van het Hazennest en gaande in de richting van de Midden Brabantweg. Door onbekende oorzaak kwam zijn auto op de linker weghelft terecht en botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen, die bestuurd werd door een 57 jarige inwoner uit Goirle. Ten gevolge van de aanrijding kantelde de vrachtwagen en kwamen beide voertuigen in de berm tot stilstand. Omstanders hebben getracht direct hulp te bieden wat voor de 47 jarige automobilist niet meer mocht baten. De Goirlenaar raakte ten gevolge van de aanrijding niet gewond. Bureau slachtofferhulp werd voor deze bestuurder in kennis gesteld.

De politie zette direct na het ongeval een deel van de Burgemeester Bechtweg af en leidde het ochtendverkeer om. Naast het opnemen van een getuigenverklaring stelden verkeersanalisten een sporenonderzoek in. Rond het middaguur werd de afzetting opgeheven zodat het verkeer weer de vrije doorgang kreeg.

Man beledigt agent

GOIRLE De politie heeft gisteravond rond 23.00 uur in een woning in Goirle een 28 jarige inwoner aangehouden voor belediging. De man vond het nodig tijdens een bemiddeling een agent te beledigen.

Politie arresteert ex-vriend na beroving

TILBURG De politie heeft gistermiddag om 13.45 uur in het Westerpark een 30 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 67 jarige plaatsgenoot te hebben beroofd. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Oplettende getuigen meldden dat gistermiddag bij een pinautomaat van een bankinstelling aan de Westermarkt een man gedwongen werd geld af te staan. Agenten die op dat moment in de omgeving surveilleerden stelden een onderzoek in en troffen in het Westerpark de verdachte aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Onderzoek wijst uit dat de verdachte zijn 67 jarige ex-vriend eerder in een woning in Tilburg bedreigd had geld af te staan. Hierop is het slachtoffer met de verdachte naar een pinautomaat gereden waar het slachtoffer onder dwang geld pinde. De verdachte vluchtte nadat hij het geld in ontvangs genomen had richting het Westerpark.

Ontevreden klant beschadigt voordeur horecagelegenheid

TILBURG Agenten hebben gisterochtend rond 10.00 uur op de Heuvelring een 26 jarige inwoner uit Boxtel aangehouden voor vernieling. De man die eerder door medewerkers van een horecagelegenheid uit het etablissement was gezet wilde opnieuw betreffende gelegenheid binnen. Toen de deur voor hem niet geopend werd begon hij te bonken en vernielde daardoor de toegangsdeur. Gealarmeerde agenten troffen de man voor de deur aan en namen hem mee.

Politie houdt rood licht controle

TILBURG De politie heeft vanmorgen op de kruising Ringbaan West met de Dr. Ahausstraat een rood licht controle ingesteld. Agenten deelden in totaal 16 bekeuringen uit waarvan 14 voor het negeren van het rode verkeerslicht. De overigen kregen automobilisten die geen gordel droegen.

Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien. Een bekeuring voor het rijden door rood kost de overtreder daarom 130,-

Auto ontvreemd na inbraak woning

HILVARENBEEK De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Diessenseweg die vanmorgen plaats vond. De inbrekers gingen er met onder andere een personenauto van het merk Mercedes gekentekend 20-RP-ZS aan de haal.

De bewoners werden vanmorgen rond 04.30 uur gewekt door glasgerinkel. Toen ze in hun woning poolshoogte gingen nemen zagen ze dat het raam in de hal van de woning was ingeslagen. Kort daarop hoorden ze een auto starten. Toen ze buiten keken zagen ze dat hun auto vanaf de oprit weggenomen werd. De inbrekers hadden in de woning onder andere de autosleutels weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over de inbraak of andere informatie hebben. De politie verzoekt hen contact op te nemen met: 0900-8844.

Auteur: Desiree Brabers