Ingezonden persbericht


()

()

Centric en IFS bundelen krachten voor retail enterprise software

Eindhoven, 25 september 2007

Centric, leverancier van ICT-totaaloplossingen voor diverse branches, is een overeenkomst aangegaan met IFS, wereldwijd leverancier van componentgebaseerde bedrijfssoftware, voor de levering van bedrijfsapplicaties aan de retailmarkt. De beide bedrijven werken samen aan de ontwikkeling van oplossingen op basis van service oriented architecture (SOA)-architectuur. Deze zijn bedoeld om efficiency en flexibiliteit aan de retailmarkt te bieden.

Centric heeft een sterke Europese marktpositie op het gebied van warehousing, point-of-sale-systemen en logistieke oplossingen. Tot het klantportfolio behoren Blokker, Hema, Kingfisher en Ahold. In combinatie met de sectorgerichte supply chain software van IFS vormt deze expertise een sterke ERP-oplossing voor de retailmarkt. Beide leveranciers gaan hun producten gebundeld aanbieden in retailbranches mode, DHZ en huishoudelijk. Aanvullend leveren zij een dienstenpakket, waaronder support en implementatie. De combinatie van de complete bedrijfsapplicatie van IFS en de best of breed-oplossingen van Centric biedt retailers de kans hun kosten laag te houden en integratierisico's te beperken.

Als onderdeel van de samenwerking is een Center of Excellence opgericht waarin beide bedrijven participeren.

'De bedrijfssoftware van IFS is complementair aan onze applicaties', zegt Denhard Jongman, directeur Centric Supply Chain Solutions. 'Retailers hebben behoefte aan een geïntegreerde oplossing voor de opslag, picking, distributie en verkoop van hun producten in de winkel. Deze functionaliteiten moeten probleemloos aansluiten op de financiële, marketing- en business intelligence-applicaties. Door deze samenwerking is dit precies wat wij onze klanten kunnen bieden, tegen aantrekkelijke voorwaarden waar het gaat om kosten en implementatietijd.'

'Dankzij dit partnership kunnen we 30 jaar aan retailexpertise en ervaring aan onze producten toevoegen', zegt Alastair Sorbie, CEO van IFS. 'Ons aanbod wordt hiermee aanzienlijk uitgebreid, wat extra kracht geeft aan het succes dat we geboekt hebben bij onze gezamenlijke retailklanten. Deze samenwerking stelt IFS in staat om snel industrie-specifieke functionaliteit aan onze componentgebaseerde oplossing toe te voegen.'

Tot het klantenportfolio van IFS in de retailsector behoren Marskramer, Intertoys, Tuincentrum Overvecht, Systembogalet en Stadium.

Over Centric
Centric biedt gespecialiseerde totaaloplossingen op het gebied van consultancy, IT solutions, software engineering, e-business, systems integration, managed ICT services en training. Centric is actief in diverse branches, waaronder centrale en decentrale overheid, financiële dienstverlening, retail, woningcorporaties, groothandel en zorg. Door de groeiende omvang van het bedrijf en de solide financiële positie, realiseert Centric grootschalige projecten en kan de organisatie continuïteit garanderen. Centric biedt innovatieve oplossingen en diensten van hoge kwaliteit, mede door hechte samenwerking met diverse gerenommeerde partners. Centric wist zich in tien jaar tijd te nestelen in de top tien van automatiseringsbedrijven in Nederland. Het bedrijf staat voor nuchterheid, commitment en kwaliteit en heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Noorwegen en Zwitserland. Centric is in december uitgeroepen tot best presterende ICT-dienstverlener van 2006.

De ICT-organisatie Centric is onderdeel van Centric B.V., waar ca. 8.400 medewerkers werkzaam zijn. Centric B.V. levert automatiseringsdiensten, financiële diensten (Finace) en advies- en ingenieursdiensten (Oranjewoud). Centric B.V. heeft in de eerste helft van 2007 een omzet geboekt van 374,8 miljoen euro, de winst over deze periode bedroeg 18,6 miljoen euro. Meer informatie vindt u op www.centric.nl.

Over IFS
IFS ontwikkelt en levert componentgebaseerde applicaties voor middelgrote en grote ondernemingen en organisaties die snel op marktveranderingen willen inspelen. IFS bestaat sinds 1983 en heeft inmiddels wereldwijd zo'n 2.600 medewerkers. Van IFS Applications verscheen onlangs de zevende generatie. Dankzij de open, componentgebaseerde structuur is de oplossing zeer gebruiksvriendelijk en snel te implementeren en te onderhouden. De software is in 54 landen beschikbaar en in 22 talen. IFS heeft wereldwijd ruim 600.000 gebruikers in de sectoren aerospace & defense, automotive, high-tech, industriële productie, procesindustrie, retail, constructie, contracting, service & facilities management en utilities & telecom. IFS Applications biedt ERP-functionaliteit op het gebied van onder meer productie, supply chain management (SCM), customer relation management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM), asset management, performance management (CPM) en Maintenance, Repair and Operations (MRO). In de Benelux werkt IFS voor klanten als Helpman, BV Koninklijke Kempen & Begeer (Gero), Amefa, Hertel, Bart's Retail, Marskramer en Intertoys. Het bedrijf staat genoteerd op de beurs van Stockholm (XSSE: IFS). Meer informatie: www.ifsnl.com.

Meer persinformatie:

Centric
Denhard Jongman, Directeur Supply Chain Solutions
Telefoon: +31 (0)182 56 23 09

IFS
Renske van der Weijden
Telefoon: +31 (0)40 292 3292
Email: renske.van.der.weijden(at)ifsnl.com

Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon: +31 (0)26 4431523 / +31 (0)6 11041 635
Email: francine.loos(at)wisse-worldcom.nl