GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

Rotterdam wordt GreenValley aan de Maas

Rotterdam, 25 september 2007

Het GroenLinks-initiatiefvoorstel 'GreenValley aan de Maas' is bij het Rotterdamse college van B&W in de smaak gevallen. Het college laat de gemeenteraad weten nagenoeg alle voorstellen uit het klimaatplan van GroenLinks te omarmen. Van de 60 GroenLinks-plannen zullen er 57 worden gerealiseerd.

Zo komt er een isolatieprogramma voor oude woningen, gaan burgemeester en wethouders in milieuvriendelijke auto's rijden en zullen alle straatlantaarns en verkeerslichten worden voorzien van milieuvriendelijke led-lampen. Ook de GroenLinks-moties om op de Maasvlakte 150 megawindmolens te bouwen en gebruik te gaan maken van biogassen die vrijkomen bij waterzuivering, kunnen op steun van het college rekenen.

Zowel gemeente, burgers als bedrijfsleven zullen in de komende jaren fors energie gaan besparen. Met als resultaat een halvering van de uitstoot van CO2 in 2025. GroenLinks-raadslid Arno Bonte is verheugd over het grote aantal GroenLinks-plannen dat in de praktijk zal worden gebracht. "Rotterdam heeft gekozen om een nieuwe weg in te slaan, de weg van GreenValley aan de Maas: een combinatie van moderne groene politiek met de economische slagkracht van Silicon Valley. De toekomst van de stad ligt in een groene economie met creativiteit en innovatie."

Drie voorstellen van GroenLinks nam het college niet over: de omvorming van Botlek en Pernis tot centra van de productie van bioplastic en biobrandstoffen, de introductie van de vrachttram voor duurzame distributie van goederen en de bouw van een klimaatmuseum voor de presentatie van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid aan het publiek. Bonte hoopt op een later moment ook voor die voorstellen de handen op elkaar te krijgen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06-247 59 207