Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 25 september 2007

Videovacature nieuw middel in strijd om personeel

Utrecht - In de steeds krappere arbeidsmarkt moeten bedrijven vechten voor nieuw personeel. De klassieke wervingskanalen, zoals de personeelsadvertentie, volstaan niet meer om goed personeel aan te trekken. VideoBoard.nl lanceert nu de videovacature, een promotiefilm voor de openstaande vacature, die de sollicitant moet verleiden om te reageren. In een wervende videoclip krijgen sollicitanten snel een goede indruk van de organisatie en de vacature. VideoBoard.nl is de eerste jobsite in Nederland waar bedrijven kosteloos hun videovacature kunnen plaatsen.

"Twee jaar geleden introduceerden wij als eerste wervings- en selectiebureau in Nederland de videosollicitatie", vertelt Steven Tolsma, oprichter van VideoBoard.nl. "Dat is nog steeds een zeer succesvol middel, maar de arbeidsmarkt is duidelijk veranderd. De krapte neemt toe en het zijn nu vooral de werkgevers die hun best moeten doen om talentvolle mensen te vinden. Daar spelen we op in met de videovacature."

Onderscheidend zijn, daar draait het om in arbeidsmarktcommunicatie. Opvallen tussen de eindeloze stroom vacatures is niet makkelijk, zelfs niet meer op internet en dus moeten er nieuwe wegen worden gevonden. "In de videovacature kan een organisatie meer beleving toevoegen aan een vacature, zoals de werkplek, de collega's en de sfeer binnen het bedrijf", aldus Tolsma. Een collega of toekomstig manager een persoonlijke toelichting laten geven, spreekt meer tot de verbeelding dan een standaard vacaturetekst. De kandidaat krijgt meer gevoel bij een vacature en zal daardoor een bewustere keuze maken om bij een bedrijf te solliciteren.

De ervaring die VideoBoard.nl opdeed met de videosollicitatie maakte duidelijk, dat video een zeer geschikt middel is in recruitment, stelt Tolsma: "Voor honderden kandidaten maakten we een video-cv, tientallen kwamen via VideoBoard aan een nieuwe baan. Ook werkgevers zijn heel enthousiast over deze extra dimensie in het selectieproces."

VideoBoard.nl is de eerste jobsite met videosollicitaties van kandidaten en videovacatures van werkgevers. Het is bovendien voor bedrijven en kandidaten kosteloos om hun videofilm op de website te plaatsen. Als bedrijven nog niet beschikken over een bedrijfsfilm of videovacature, dan biedt VideoBoard.nl de mensen en middelen om een aantrekkelijke videovacature te maken. Meer informatie is te vinden op de website: www.VideoBoard.nl.



Ingezonden persbericht