Ingezonden persbericht


F5 introduceert Intelligent Traffic Management-oplossing voor ondersteuning van multimediaservices

Nieuwe release van BIG-IP Local Traffic Manager biedt hoge beschikbaarheid, schaalbaarheid en beveiliging voor multimedia-applicaties en IMS-componenten

Schiphol-Rijk, 25 september 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), heeft een nieuwe versie van zijn BIG-IP Local Traffic Manager (LTM) geïntroduceerd. Deze oplossing biedt intelligente traffic management-mogelijkheden voor multimediaservices.

De zeer flexibele BIG-IP LTM is al in tal van netwerken van serviceproviders opgenomen, waar het IP-diensten kan schalen en complexe interoperabiliteitsissues kan oplossen. Nu carriers multimedia-applicaties inzetten en willen migreren naar een IMS-infrastructuur (IP Multimedia Subsystem), zorgt de BIG-IP-oplossing ervoor dat deze applicaties en netwerken kunnen worden opgeschaald naar miljoenen gebruikers met behoud van de betrouwbaarheid. Zo kunnen serviceproviders complete en intelligente netwerken voor service delivery creëren.

"Met het platform van F5 kunnen we niet alleen onze mobiele-videoadvertenties naar een groot aantal gebruikers sturen, maar zijn we ook flexibel genoeg om verschillende mobiele apparaten te ondersteunen en te voldoen aan eisen van carriers", zegt Craig Holland, Senior Director of Operations & Integration bij Rhythm NewMedia. "De nieuwe versie van BIG-IP LTM helpt bij verdere schaalbaarheid en biedt één enkele interface naar onze systemen."

F5 is de eerste leverancier die een complete Application Delivery Controller (ADC) voor multimediaservices en IMS-infrastructuren biedt. De LTM voorziet in switching op de applicatielaag voor SIP, RTSP en SCTP, wat leidt tot schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid. Aangezien de nieuwe versie als enige op de markt voorziet in schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid voor op verbinding gebaseerde SCTP-apparaten (zoals signaling gateways), biedt het ook intelligent traffic management voor migratie van circuitgeschakelde naar pakketgeschakelde netwerken.

Het modulaire TMOS-platform van F5 biedt krachtige iRules-aanpassingsmogelijkheden en proxy, en stelt BIG-IP LTM in staat om als vertaler te fungeren bij interoperabiliteits- en applicatie-issues in IMS-netwerken. TMOS zorgt ook voor beveiliging binnen IMS-netwerken, waaronder volledige TCP- en applicatieproxy, geoptimaliseerde IP-stacks en virtual network-segmentatie. Met de iRules-technologie van F5 zijn SIP, RTSP en SCTP te inspecteren, te transformeren en te herrouteren met volledige flexibiliteit. Zo zijn interoperabiliteits- en applicatie-issues te overbruggen.

"Er zijn veel gerichte oplossingen voor SIP- en RTSP load-balancing, maar F5 is de eerste leverancier die een totaaloplossing voor multimediaservices biedt", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Convergente netwerken bieden veel mogelijkheden voor groei, maar vereisen ook applicaties die voldoen aan de kwaliteitseisen die gebruikers stellen. Nu carriers naar manieren zoeken om nieuwe omzet aan te boren en multimediaservices aanbieden via bestaande en nieuwe IMS-infrastructuren, zijn ze er met BIG-IP LTM van verzekerd dat hun applicaties veilig, snel en beschikbaar zijn."

Belangrijkste kenmerken van de nieuwe LTM.

* Betere beschikbaarheid van multimedia-applicaties. Voor IMS geschikte intelligente load-balancing voor applicatieservers en call session controllers voorzien in hoge beschikbaarheid en maken het efficiënt schalen van applicaties en IMS-netwerken mogelijk.
* Volledige flexibiliteit bij het leveren van multimedia-applicaties. De proxy van BIG-IP LTM en de iRules van F5 maken beheer van multimedia application delivery mogelijk vanuit één punt. Verkeer wordt op verbindingsniveau geïnspecteerd en getransformeerd, wat het verhelpen van netwerkproblemen vereenvoudigt.
* Betere beveiliging van IMS-infrastructuren. BIG-IP LTM herkent IP-aanvallen op netwerken en applicaties en blokkeert deze voordat kritische applicaties en servers bereikt zijn.
* Quality of service voor multimedia-applicaties. Serviceproviders kunnen prioriteit toekennen aan applicaties en bandbreedte toekennen.
* Carrier-class hardware. Het BIG-IP-platform is voorzien van carrier-class apparatuur, compleet met een NEBS- compliant-optie (BIG-IP 6400), DC en redundante voedingsopties en redundante failover-configuraties. Zo kunnen carriers inspelen op specifieke netwerkeisen.

"Twee van de belangrijkste uitdagingen van serviceproviders van dit moment zijn schaalbaarheid en interoperabiliteit", zegt Mark Seery, VP Switching & Routing van Ovum RHK. "De mogelijkheid om de verwerking via verschillende service control- en applicatieservers te virtualiseren, biedt zowel schaalbaarheid als beschikbaarheid. Daarnaast zorgen nieuwe IMS-protocollen en de nieuwe service delivery-architectuur van ISM voor veel uitdagingen op het gebied van interoperabiliteit en systeemintegratie. De mogelijkheid om protocol- en logische problemen binnen enkele uren te corrigeren in plaats van lang wachten op een nieuwe release van een IMS-component, biedt significante voordelen voor service providers, speciaal in deze tijd van transformatie."

Beschikbaarheid
BIG-IP LTM 9.4.2. is vanaf oktober 2007 beschikbaar.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht