Persberichten Eemland zuid, 10.25 uur

Utrecht, 25-09-2007

Kop-staartbotsing

AMERSFOORT Op de Barchman Wuytierslaan heeft maandag een kop-staartbotsing tussen twee autos plaatsgevonden. Omstreeks 15.30 uur reed een 50-jarige automobilist uit Soest op de BW-laan richting de Amsterdamseweg. Hij moest ter hoogte van een bushalte een vertrekkende bus voor laten gaan en remde daarvoor af. Een 27-jarige automobiliste uit Lelystad die achter hem reed zag dit te laat en kon niet op tijd remmen. Ze botste achterop haar voorganger. Een 47-jarige bestuurder van een bestelbus uit Austerlitz die achter de vrouw reed kon ook niet meer op tijd remmen en botste ook achterop. Alle autos hadden schade. De vrouw had last van haar nek.

Winkeldief met wapen

AMERSFOORT In een winkel aan de Rietzangerstraat is maandag een 39-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor het stelen van levensmiddelen. De man had wat spullen onder zijn jas gestoken en wilde zo langs de kassa lopen. Hij werd echter opgemerkt door winkelpersoneel, dat hem aanhield en de politie inschakelde. Agenten troffen tijdens de fouillering een werpster aan, een verboden wapen. Het wapen is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Doorgereden na aanrijding

WOUDENBERG - Op maandagmiddag vond er een aanrijding plaats waarbij twee scooters na de aanrijding doorreden. Omstreeks 15.00 uur reed een 15-jarige meisje uit Woudenberg met een stel medescholieren over de Geeresteinselaan. Toen het groepje hier fietste, kwamen er twee scooters achter hen rijden. Deze scooters kwamen hen voorbij rijden en een van de scooterrijders gaf een trap tegen de bagagedrager. Het meisje kwam in onbalans en raakte het meisje wat naast haar reed. Het tweetal kwam ten val en zij liepen enkele schrammen op aan armen en benen maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Eemland zuid.

Verkeersongeval

WOUDENBERG Een 67-jarige man uit Woudenberg is maandag gewond geraakt nadat hij met zijn scooter ten val was gekomen. De man reed omstreeks 14.50 uur over het fietspad aan de Geeresteinlaan vanuit de richting van Woudenberg en reed langs twee fietsers die uit de tegenovergestelde richting kwamen rijden. Het stuur van de scooter raakte een stuur van de fiets en zodoende kwam de man ten val. Hij is per ambulance met een gebroken hand naar het ziekenhuis vervoerd.

Laatst gewijzigd 25-09-2007 10:25 | © Politie Utrecht