Royal Friesland Foods


25 september 2007

Warme Chocomel met één druk op de knop

Na 75 jaar koud nu Chocomel Hot in cupverpakking

Warme Chocomel met één druk op de knop

Chocomel Hot is de nieuwe warme drank voor in het senseo-apparaat. Niet met pads, maar met cups en een speciale cuphouder is een lekkere warme Chocomel nu thuis op elk moment te maken. Het product is ontwikkeld voor consumenten die snel en gemakkelijk willen genieten van een kop warme Chocomel.

Chocomel Hot maakt het mogelijk in een mum van tijd warme chocolademelk thuis te maken zonder gebruik van een waterkoker, het fornuis of de magnetron. Dat betekent een einde aan de klontjes van instantproducten, aan de velletjes van de opgewarmde chocoladedrank en aan vuile pannen. Chocomel speelt met de introductie in op de trend om zelf in eigen huis van dezelfde hoge kwaliteit te genieten als die buitenshuis wordt geboden. "Het is de kwaliteit zoals we die kennen van het zelf bier tappen en op de bank films kijken met bioscoopkwaliteit", aldus Franc Reefman, marketingdirecteur van producent Friesland Foods. Uit onderzoek blijkt dat consumenten op zoek zijn naar meer variatie in warme dranken. "Wij willen met Chocomel Hot gemak, snelheid en een uitstekende product kwaliteit op elk moment van de dag bieden. Dat past in de huidige ontwikkeling. Het gebruik van oplospoeders, het opwarmen van koude Chocomel of het zelf smelten van chocolade vinden veel mensen te veel werk. Iedereen vindt een warme Chocomel heerlijk, zeker als het buiten guur is. Kortom, lekker kunnen genieten in eigen huis."

Chocomel komt met een gepatenteerd systeem dat bestaat uit Chocomel Hot cups en een speciale aluminium cuphouder. Het Chocomel concentraat, dat een geheime receptuur kent, mengt door de speciale mengkamer van de cup optimaal met het hete water uit de senseo en creëert een extra schuimlaag. In de supermarkten is in het koffiepadschap vanaf oktober de startverpakking Chocomel Hot te koop, die bestaat uit een cuphouder met drie greepjes voor de verschillende types apparaten en vier losse cups. Ook is een losse verpakking met acht Chocomel Hot cups verkrijgbaar en een doosje met alleen de losse cuphouder en de greepjes.