Gemeente Bedum


Ambtenaren en bestuurders 'fietsen naar het werk'

25 september 2007
Fietsactie Ambtenaren en bestuurders van de gemeente Bedum hebben op donderdag 20 september 295 Euro bij elkaar gefietst in het kader van de Fiets naar je werkdag 2007. Het bedrag wordt door de Stichting Wilde Ganzen aangevuld en beloopt dan uiteindelijk bijna duizend Euro. Het geld is bestemd voor het Potsa-project in Roemenië. In het dorp Chilieni wordt een oud landhuis opgeknapt om onderdak te gaan bieden aan geestelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen. Het project wordt gesteund door kerken uit Noord en Oost Nederland.

Ondanks het slechte weer van afgelopen donderdag deden 49 ambtenaren en bestuurders mee aan de actie en verschenen fietsend op het werk. Zes medewerkers carpoolden naar het werk en vijf maakten gebruik van het openbaar vervoer. Het college van b. en w. ondersteunde de actie financieel. Medewerkers die binnen de gemeentegrenzen wonen en fietsend naar het werk kwamen, werden beloond met 5 Euro.

Op de foto staan (v.l.n.r.) burgemeester Wilte Everts, Henny Kruims (afdeling VROM), Harm Jan Zuidema (Openbare Werken. Met cheque), Arjen Kuik (afdeling VROM en Roelof Westerhof (Openbare Werken). De cheque werd door burgemeester Wilte Everts overhandigd aan Harm Jan Zuidema die het Potsa-project in Bedum coördineert.