Gemeente Waalwijk Doe mee, praat mee

Inwonersmarkt in wijkcentrum Besoyen

In het Wijkcentrum Besoyen aan de van Duvenvoordestraat vindt op zaterdag 22 september een inwonersmarkt plaats van 10.00 tot 17.00 uur. Deze markt heeft als doel meer bewoners van de wijk Besoyen te betrekken bij de uiteindelijke samenstelling van het Wijkontwikkelingsplan (WOP). Wethouder Van Dongen opent de start van de inwonersmarkt.

Aanleiding
Op 22 maart 2006 kwamen, op uitnodiging van de gemeente Waalwijk, 26 bewoners uit de wijk Besoyen bijeen in het wijkcentrum van Besoyen. Tijdens deze bijeenkomst werd een plan besproken om de komende 10 jaar aan de wijk te gaan werken. Zo kwam het wijkontwikkelingsplan tot stand (WOP).
Inmiddels is er een goede samenwerking tussen verschillende organisaties en zijn een aantal werkgroepen gevormd. Samen met de gemeente en het adviesbureau PON is er een enquête gehouden in de wijk. Hieruit zijn een aantal punten voortgekomen waarover op de inwonersmarkt wordt gediscussieerd.

Programma
Het programma voor die dag ziet er als volgt uit: 10.00 uur: optreden van smartlappenkoor De Vrolijke Noot in Samarja. Aansluitend start in de wijk de WOP tour, een treintje rijdt van Samarja naar het wijkcentrum en retour;
11.00 uur: presentatie van diverse organisaties in het wijkcentrum; 12.00 uur: officiële opening door wethouder Van Dongen. Vervolgens is er een optreden van het Bejaarden Toneel Waalwijk en De Vrolijke Noot, een diavoorstelling van Oud Besoyen tot heden en een presentatie van de gehouden enquête met een discussie over de toekomst van de wijk;
16.00 uur: loterij;
De afsluiting wordt verzorgd door nog een optreden door De Vrolijke Noot.

De crèche in het wijkcentrum is de gehele dag geopend en is er begeleiding voor de kinderen aanwezig. Op het grasveld bij het wijkcentrum kan de jeugd gebruik maken van de klimwand, bungyjumping en een BMX Parcours.
Natuurlijk wordt er deze dag goed gezorgd voor een hapje en een drankje.

Publicatie datum 12-09-2007