FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


Persbericht door PORTION PACK BELGIUM NV

PORTION PACK BELGIUM vraagt aan de consument, uit voorzorg, volgend product niet te gebruiken : BISCUITS BUMBA 180gr
Lot n° 2L7105 (06/2008)

Uit voorzorg vraagt PORTION PACK BELGIUM aan de consument om de Bumba- koekjes met het lotnummer 2L7105 (06/2008), niet te consumeren.

Na controle is gebleken dat het product mogelijks een hoeveelheid malathion bevat, die de normale toegestane waarde voor producten geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, overschrijdt. De concentratie van dit aanwezige product is in ieder geval lager dan de toegestane waarde voor producten geschikt voor kinderen ouder dan 3 jaar.

Het probleem is ontstaan bij een ingrediënt dat gebruikt werd bij de productie van de koekjes.

Kinderen onder de 3 jaar die dit product geconsumeerd hebben, kunnen eventueel tekenen van misselijkheid of diarree vertonen. In dit geval van twijfel wordt er aangeraden een arts te raadplegen.

Voor alle informatie, kan de consument contact opnemen met de Consumentendienst van PORTION PACK BELGIUM op het nummer 014 / 25.96.12 (van 9h30 tot 16h30)

Consumenten die het product met het overeenstemmende lotnummer (te vinden op de verpakking) gekocht hebben, kunnen dit terugsturen naar PPB, Toekomstlaan 49, 2200 Herentals. Het product en de verzendingskosten zullen volledig worden vergoed.

De directie van PPB bedankt de consument voor zijn begrip en medewerking

Dit persbericht werd opgesteld in overeenstemming met het Federaal Voedsel Agentschap.