Politie Groningen

Dinsdag 25 september 2007

Provincie Groningen, 25-09-2007

Groningen: politie pakt autokraker

De politie heeft maandagavond in de Rembrandt van Rijnstraat een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak. De politie werd door een alerte getuige gewaarschuwd. Hij had gezien dat de verdachte had geprobeerd in een auto, die op de Friesestraatweg geparkeerd stond, in te breken. De politie kon de Stadjer kort na de poging inrekenen. Bij nader onderzoek bleek dat op het portier van de betreffende auto een kras zat en ook andere inbraakschade had. De verdachte werd ingesloten. In een eerste verhoor bekende de man de poging tot auto-inbraak. Hij bekende daarnaast twee weken geleden een inbraak in een auto aan de Friesestraatweg te hebben gepleegd. Volgens eigen zeggen had de verdachte een navigatiesysteem weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: overvaller na poging ingerekend

De politie heeft maandagochtend op de Bedumerweg een 32-jarige man uit Eelde aangehouden, nadat hij geprobeerd had een tabakspeciaalzaak te overvallen. Volgens de 60-jarige eigenaar van de zaak had de verdachte hem na binnenkomst bij de keel gegrepen. Ook had de 32-jarige duidelijk gemaakt dat het om een overval ging. Het slachtoffer wist zich zelf vervolgens losmaken en de politie te waarschuwen. De politie kon de verdachte buiten de tabakszaak inrekenen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: krattendief komt niet ver

De politie heeft maandagmiddag in een supermarkt op de Beren een 24-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor diefstal. Politieagenten zagen de hun bekende verdachte met twee lege kratten bier lopen. Het was de dienders ook bekend dat de verdachte gezocht werd voor een eerdere diefstal. De verdachte werd ingerekend. Hij bekende drie diefstallen van lege kratten en één diefstal van parfum. Van alle zaken was door de betreffende bedrijven aangifte gedaan. De 24-jarige man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man bezig bolletjes harddrugs

De politie heeft maandagmorgen een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor harddrugbezit. Agenten zagen op het Floresplein dat de man zich opvallend gedroeg. Toen zij hem aan wilden spreken, zette de Stadjer het op een fietsen. In de Bataviastraat stopte de man. Hij bleek in het bezit te zijn van 6 bolletjes harddrugs. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Sebaldeburen: bromfietser krijgt geen voorrang

Bij een aanrijding tussen een 70-jarige automobilist uit Aduard en een 17-jarige bromfietser uit Grijpskerk, is de bromfietser gewond geraakt. De Grijpskerker reed maandagmorgen op het fietspad langs de Woldweg in Sebaldeburen en kreeg op de kruising met Westerzand geen voorrang van de automobilist. De bromfietser is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Ter Apelkanaal/Leek: verkeerscontroles

Bij een verkeerscontrole in Ter Apelkanaal zijn maandagmiddag 15 bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel reed te snel (8x). Daarnaast droegen twee automobilisten geen veiligheidsgordel en een automobilist belde met het toestel aan zijn oor. Een vrachtwagenchauffeur kreeg een boete omdat zijn vrachtwagen 13 procent te zwaar was beladen met aardappelen.

In Leek kregen maandagmorgen 12 automobilisten een bekeuring. Elf bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van een veiligheidsgordel. Een automobilist belde niet handsfree. In Leek werden 260 automobilisten gecontroleerd.

Leek: fietser steekt plotseling over

Een 8-jarige fietser uit Tolbert is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Lindesteinlaan met de Auwemalaan in Leek. De jongen fietste op het fietspad van de Lindesteinlaan en stak plotseling over. Een 36-jarige automobilist uit Tolbert kon de jongen niet meer ontwijken. De jonge fietser is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Zuidhorn: in sloot na aanrijding

Een 23-jarige automobiliste uit Surhuisterveen is maandagmiddag gewond geraakt op het Hoendiep Westzijde in Zuidhorn. De vrouw kwam op deze weg met haar spiegel tegen een auto van een 56-jarige automobiliste uit Zuidhorn. De Friezin schrok hiervan en raakte in de berm. Via een boom kwam ze in een naastgelegen sloot tot stilstand. De vrouw is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Doezum, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 590, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Oldekerk, Munnikeweg: aantal geregistreerde voertuigen: 477, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Winschoten, Zuiderveen: aantal geregistreerde voertuigen: 1433, aantal overtredingen: 208, hoogst gemeten snelheid: 75 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Scheemda, N965: aantal geregistreerde voertuigen: 352, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Damsterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1240, aantal overtredingen: 64, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.